Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 31 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo klinkt de nieuwe Michael Jackson: neefje speelt zijn oom in nieuwe film

Michael Jackson gaat zijn eigen film krijgen in de vorm van Michael, een biopic van de regisseur achter Equalizer en Southpaw. Maar wie gaat de King of Pop spelen? Het lijkt een onmogelijke opgave, maar de familie van Jackson heeft een opvallende oplossing.

Het turbulente leven van Michael Jackson heeft al een hoop boeken, podcasts en documentaires opgeleverd. De King of Pop wordt al decennia omgeven door extreme geruchten, speculatie en controverse. Tot zijn plotselinge dood aan toe, en er ver voorbij.

Michael: biografische film

Denk alleen al aan de controversiële documentaire Leaving Neverland, van HBO, waarin twee mannen claimen dat ze door Jackson misbruikt zijn als kind.

Afijn, dergelijke verhalen ga je waarschijnlijk niet terugzien in Michael, een aankomende biopic van filmstudio Lionsgate. Ja, na Elton John en Queen wordt nu ook het leven van Michael Jackson verfilmd. Er is zelfs al een regisseur gevonden: Antoine Fuqua. Met Equalizer, Southpaw en The Magnificent Seven op zijn CV is dat niet de minste naam.

Wie gaat Michael Jackson spelen?

Voor fans die bang zijn dat Michael net zo gladjes gaat worden als Bohemian Rhapsody, is er slecht nieuws. De producent achter die film, Graham King, staat namelijk ook aan het roer van dit project. Bovendien heeft Michael de zegen van het estate van de King of Pop. Zij zullen ongetwijfeld ook liever een gladgetrokken plaatje willen zien.

Afijn, laten we niet te snel de biografische film afschrijven. Voor nu is er vooral groot nieuws: er is een acteur gevonden die de onmogelijke taak van het spelen van Michael Jackson op zich gaat nemen. Dan hebben we het over Jaafar Jackson. Ja, familie van.

Kijk en luister

Het neefje van Michael Jackson is de zoon van Jermaine Jackson, die natuurlijk samen met de King of Pop deel uitmaakte van The Jackson 5. Jaafar is net zoals zijn vader en oom zanger en liedjesschrijver, en danst en zingt al sinds zijn twaalfde. Naast covers van iconen als Marvin Gaye en Sam Cooke kun je ook originele nummers van het 26-jarige talent op YouTube vinden. Zijn zangstem doet zelfs al aan die van Michael denken:

Diepgaand portret

Maar goed, terug naar de aankomende film. Michael wordt beschreven als “een diepgaand portret van de gecompliceerde man die de King of Pop werd. Het brengt Jacksons meest iconische optredens tot leven en geeft een inzicht in het artistieke proces en het persoonlijke leven van de entertainer.”

Opvallend genoeg weet vakblad Deadline te melden dat de film de controverses uit het leven van Michael Jackson niet uit de weg zal gaan, dus dat is goed nieuws. Voorlopig zullen we in ieder geval nog even geduld moeten hebben. Hoewel de lijst aan betrokken talenten steeds langer wordt, moeten de camera’s nog van stal worden gehaald. Van een eventuele releasedatum is dan ook nog geen sprake.

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.