Pim Jansen
Pim Jansen Health 1 jul 2019

De work-out van Rami Malek voor zijn rol in Bohemian Rhapsody

Eerder zag je al wat het trainingsschema is van Jason Momoa. Leuk en aardig, maar er zijn ook mannen met een wat slankere torso. Rami Malek, bijvoorbeeld. Dat betekent niet dat je geen toplichaam kunt trainen. Dit is de work-out voor zijn rol als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody.

De kracht van een goede acteur zit in de manier waarop hij zich kan inleven in zijn karakter. Sommigen gaan daarin behoorlijk ver. Zo is bekend dat Johnny Depp zich extreem verdiepte in het karakter van Hunter S. Thompson voor de film Fear And Loathing In Las Vegas. Ook Rami Malek heeft de neiging het extreme op te zoeken voor zijn rollen. Voor zijn rol als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody was het belangrijk dat zijn conditie optimaal was en zijn lichaam perfect getraind. Aan zijn inzet zal het in ieder geval niet hebben gelegen, de acteur liet zich gewillig afbeulen in de sportschool.

Rami Malek als Freddie Mercury

Was de rol van Rami Malek als de frontman van Queen in Bohemian Rapsody al een hele uitdaging in conditioneel opzicht, voor zijn rol in Bond 25 wordt er minstens evenveel gevraagd van de 38-jarige acteur. Zijn rol als de ultieme slechterik wil hij zo goed mogelijk uitbeelden en dus moet er keihard gewerkt worden om zijn lichaam in topconditie te brengen en te houden. Maar dit gaat om de work-out die hij voor zijn rol als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody moest doen. Deze is nu gedeeld door Men’s Health.

Rami Malek’s Workout From Bohemian Rhapsody | Train Like A Celeb | Men’s Health

Rami Malek’s trainer Jay Cardiello reveals the workout he used to prepare Rami for his Oscar winning role playing Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody.

Het was afzien voor de Amerikaanse acteur van Egyptische afkomst dus afzien. Zijn rol als Freddie Mercury vroeg het uiterste van zijn lichaam. Om het meest perfecte resultaat te bereiken koos Rami Malek voor niemand minder dan personal trainer Jay Cardiello, die eerder samenwerkte met sterren als 50 Cent en Kevin Love. “Als je naar Freddie Mercury keek toen hij op het podium kwam tijdens Live Aid, zag je hoe gespierd hij was”, aldus Cardiello. “Malek moest als het ware vanaf punt nul beginnen en we moesten het op een slimme manier aanpakken.”

Om je een idee te geven van de intensiteit van de work-out van de met een Oscar bekroonde acteur, geeft Cardiello de details prijs. De personal trainer zegt dat het merendeel van de bewegingen die hij Rami Malek liet doen, gericht zijn om het gewicht te controleren. Het was niet alleen de work-out die van belang was, ook de intensiteit speelde een belangrijke rol. “We werkten met intervallen van 30 seconden: 30 seconden aan, 30 seconden uit”, zegt de personal trainer. Cardiello gebruikt ook veel unilaterale bewegingen, die Rami Malek hielpen om atletischer en evenwichtiger te werken. Hierdoor was hij uiteindelijk in staat om op een overtuigende manier zijn rol als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody gestalte te geven.

De work-out voor Bohemian Rhapsody

Als je de work-out van Rami Malek wil overnemen, verwacht dan niet dat je enorme spieren zult opbouwen, maar je zult je mobiliteit en kracht verbeteren. In de bovenstaande video zie je de work-out voor zijn rol als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody, hieronder zie je het trainingsschema uitgeschreven.

1 set van 30 seconden per zijde; tot 3 rondes voor gevorderden

1 set van 30 seconden per zijde; tot 3 rondes voor gevorderden

1 set van 30 seconden

  • Marching Rows

1 set van 30 seconden

  • Stability Holds

1 set van 30 seconden; tot 3 rondes voor gevorderden

Reageer op artikel:
De work-out van Rami Malek voor zijn rol in Bohemian Rhapsody
Sluiten