Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 30 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

LEGO maakt februari kleurrijk met deze 7 nieuwe sets

Februari wordt een rustig maandje voor LEGO-fans. Stilte voor de storm, want maart zit propvol nieuwe sets. Toch zijn er nog een aantal pareltjes te scoren. We zetten ze allemaal voor je op een rijtje.

Voor je gevoel stond je waarschijnlijk nog vorige week oud en nieuw te vieren, maar februari staat toch echt alweer voor de deur. LEGO lanceert pas in maart de echte grote refresh voor 2023, met een stortvloed aan nieuwe sets voor kinderen én volwassenen.

Nieuwe LEGO-sets februari

Daardoor is februari wat nieuwe sets betreft een stille maand. Desalniettemin is er toch een handjevol sets om naar uit te kijken, waarvan er eentje ook een flinke duit kost. We zetten alle zeven nieuwe LEGO-sets die op 1 februari uitkomen voor je op een rijtje. Van Marvel tot een bosje bloemen!

LEGO Ideas 21338 A-Frame Cabin

We trappen direct af met het hoogtepunt van de maand. Dan hebben we het over LEGO Ideas 21338 A-Frame Cabin, een gloednieuwe set die begonnen is als een fan-ontwerp op het online platform IDEAS. Andrea Lattanzio, een Italiaan, werd begin 2022 uitverkoren. Nu, een jaar later, komt zijn sfeervolle vakantiehuisje als echte officiële set uit. Voor de aanpassingen die LEGO heeft gedaan en andere details kun je ons artikel over de hut checken.

🌟Prijs in de LEGO Store: 179,99 euro

LEGO Ideas 21338 A-Frame Cabin.
🏡 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Icons 10314 Dried Flower Centrepiece

De lente komt eraan, dus het is tijd om je huis een beetje op te fleuren. Dat dit gloednieuwe plastic bloemstukje uitgevoerd is in herfstkleuren mag de pret niet drukken. LEGO Icons 10314 Dried Flower Centrepiece kun je zowel ergens neerleggen als middels het bijgeleverde ophangsysteem aan je muur bevestigen. Middels 812 steentjes zet je de kleurrijke decoratie in elkaar. Of, combineer er drie tot een groter, stervormig bloemstuk(je). Vindt de CEO van LEGO niet erg.

🌟Prijs in de LEGO Store: 59,99 euro

Lego nieuwe sets februari
🌟 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Icons 10313 Wildflower Bouquet

We blijven even in de wereld van de plastic bloemen, want de Botanical Collection van LEGO is een groot succes. De Deense speelgoedgigant lanceert in februari dan ook nóg een set: het LEGO Icons 10313 Wildflower Bouquet. Met 939 steentjes zet je een gevarieerd bosje wildbloemen in elkaar. Onder andere een boterbloem, havikskruid en een vergeet-me-nietje zorgen voor een vrolijk plaatje. Plus: deze bloemen blijven langer dan een week goed! Kijk naar wat je voor een echt bosje bloemen neerlegt, en opeens is LEGO’s versie niet zo prijzig meer.

🌟Prijs in de LEGO Store: 59,99 euro

Lego nieuwe sets februari
🌟 (Afbeelding: LEGO)

LEGO BrickHeadz 40622 Disney 100th Celebration

2023 is een bijzonder jaar voor Disney. Niet vanwege de recente turbulente politieke veranderingen binnen het bedrijf, maar vanwege een indrukwekkend jubileum. In oktober bestaat de gigant namelijk maar liefst honderd jaar. Dat moet gevierd worden, en daar helpt LEGO op lucratieve wijze bij. Vanaf 1 februari kun je Disney 100th Celebration-BrickHeadz kopen. Een set waarmee je vier iconische personages uit de geschiedenis van Disney vereeuwigd in BrickHeadz-vorm: Oswald the Lucky Rabbit, Disney’s eerste personage, Mickey Mouse, Sneeuwwitje en Tinker Bell, de mascotte van Disney’s pretparken.

🌟Prijs in de LEGO Store: 39,99 euro

Lego nieuwe sets februari
🌟 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 40639 Bird’s Nest

Heb je met de bloemen van LEGO nog niet genoeg nieuwe sets voor de lente? Dan is 40639 Bird’s Nest het checken waard. Een betaalbaar setje waarmee je een vogelnestje in elkaar zet. Inclusief een moedervogel, twee jonkies en wat eitjes. De beestjes kun zelf poseren zoals je wil, dankzij verstelbare vleugeltjes. Perfecte kleurrijke decoratie voor de komende maanden, of een behapbaar cadeautje!

🌟Prijs in de LEGO Store: 12,99 euro

Lego nieuwe sets februari
🌟 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Marvel-sleutelhangers

Wat ‘grotere’ sets betreft blijft het hier alweer bij. De enige uitsmijter die de Denen nog voor je klaar hebben staan, is een tweetal sleutelhangers. Dan hebben we het over minifiguurtjes van Iron Man, Tony Stark dus, en Wanda Maximoff’s Scarlet Witch. Beide personages van Marvel hebben een ketting en ring aan hun hoofd, waardoor je ze direct aan je sleutel(bos) kunt bevestigen.

🌟Prijs in de LEGO Store: 5,99 euro

Lego nieuwe sets februari
🌟 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.