Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 16 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

LEGO’s nieuwe set is prachtig én prijzig, net zoals een echte vakantie

Maak kennis met de LEGO Ideas 21338 A-Frame Cabin, een op het ontwerp van een Italiaanse fan gebaseerde set propvol sfeervolle details.

Nog een paar maanden afzien en dan begint de lente weer. Terwijl het buiten onophoudelijk regent, is het tijd om plannen te maken voor de zomervakantie. LEGO brengt je alvast in de vakantiesferen met een gloednieuwe set: de LEGO Ideas 21338 A-Frame Cabin.

LEGO Ideas 21338 A-Frame Cabin

Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. Het pittoreske huisje bezorgt je wellicht een déjà vu, want februari vorig jaar werd deze set eigenlijk al bevestigd door LEGO.

Het ontwerp is namelijk afkomstig van IDEAS, een online platform waar fans hun zelfontworpen bouwwerken kunnen delen. Vervolgens kiest de Deense fabrikant eens in de zoveel tijd designs uit die als officiële set uitgebracht worden. De ultieme eer dus.

De Italiaanse fan Andrea Lattanzio werd begin 2022 uitverkoren. Nu, bijna een jaar later, is zijn vakantiehut eindelijk als officiële set gelanceerd, met wat kleine aanpassingen. Met maar liefst 2082 steentjes bouw je niet alleen het huis, maar ook drie imposante bomen, een plek om hout op te bergen, een buitendek, een kano en natuurlijk vier minifiguurtjes. De bomen kun je zelfs aan elkaar bevestigen om een eilandje te creëren, alsof het huisje aan een meer ligt. Prachtig.

LEGO Ideas 21338 A-Frame Cabin. Nieuwe sets februari
🏡 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Ideas 21338 A-Frame Cabin.
🏡 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Ideas 21338 A-Frame Cabin.
🏡 (Afbeelding: LEGO)

Bijzondere architectuur

Het dak van het gebouw is afneembaar. Dan krijg je een slaapkamer, een woonkamer, werk/studeerkamer en een keukentje te zien. De naam A-Frame Cabin is overigens gebaseerd op het type dak, dat aan weerskanten van het vakantiehuisje helemaal naar beneden toe loopt. Met als resultaat een ontwerp dat op de letter A lijkt.

De Italiaanse fan waarmee LEGO voor deze set samenwerkte raakte specifiek door dat type architectuur geïnspireerd: “Ik zat door  een boek met vreemde huizen over heel de wereld te bladeren, en zo ontdekte ik het A-Frame. Het was liefde op het eerste gezicht. ”

LEGO Ideas 21338 A-Frame Cabin.
🏡 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Ideas 21338 A-Frame Cabin.
🏡 (Afbeelding: LEGO)

Schot in de roos met pittige prijs

Het levert hoe dan ook een ontzettend sfeervolle set op. Een schot in de roos, als je het ons vraagt, van het haardvuur tot de vogeltjes in de kleurrijke bomen. Heel tof, maar helaas is er ook slecht nieuws. De Ideas 21338 A-Frame Cabin vormt absoluut geen uitzondering op LEGO’s controversiële nieuwe prijsstrategie. Oftewel: ook deze set is weer aan de prijzige kant. In Nederland hangt er een prijskaartje van 179,99 euro aan het karakteristieke vakantiehuis.

LEGO Ideas 21338 A-Frame Cabin.
🏡 (Afbeelding: LEGO)

Nu te bestellen

Daarvoor krijg je een hoop terug, maar afgaande op bijvoorbeeld de LEGO-subreddit zijn wij niet de enigen die even moesten slikken toen we de officiële prijs te horen kregen. Afijn, afhankelijk van je budget is dit zo’n pareltje waarvoor je wellicht wel bereid bent om de portemonnee te trekken.

Check de officiële pagina in de LEGO Store voor meer details, of vergelijk hieronder het originele IDEAS-design van Andrea Lattanzio met de uiteindelijke officiële set. De A-Frame Cabin is vanaf nu te bestellen en wordt vanaf 1 februari geleverd.

🏡 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.