Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 28 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Je laatste kans: deze 6 LEGO-sets worden binnenkort fors duurder

LEGO gaat in augustus en september een flink aantal sets in prijs verhogen. We zetten zes toffe bouwsets voor volwassenen op een rijtje die je nog snel voor de oude prijs kunt scoren. Je laatste kans!

De kranten staan er vol mee: de gevolgen van inflatie zijn overal voelbaar. Vooral in de supermarkt is het steeds vaker toch even schrikken wanneer je afrekent. Ook bij de benzinepomp is het al een tijdje niet gezellig. Grondstoffen zijn een stuk duurder geworden, en dat ga je indirect steeds vaker merken. Ook in je hobby’s.

LEGO verhoogt prijzen binnenkort

LEGO heeft namelijk afgelopen maand bekendgemaakt dat het in augustus en september prijzen gaat verhogen.

De Deense speelgoedfabrikant legt uit dat de huidige prijzen simpelweg niet langer hanteerbaar zijn. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen de gevolgen van gestegen grondstof- en bedrijfskosten de afgelopen tijd zelf geabsorbeerd om de prijzen stabiel te houden. Daar komt binnenkort dus een einde aan.

Het gaat om ongeveer een kwart van het assortiment van LEGO. Dan hebben we het over zo’n 110 verschillende sets. Nu is ook bekend om welke sets het exact gaat. De voorlopige lijst kun je hier raadplegen.

LEGO’s nieuwe gameconsole is duurder dan een Nintendo Switch

Sla nog snel toe: zes aanraders

We zetten hieronder zes toffe LEGO-sets voor volwassenen op een rijtje die je nog snel kunt aanschaffen voor ze tot soms wel 25 procent in prijs gaan stijgen. Dat scheelt soms wel veertig euro. Sla dus snel nog je slag voor augustus aanbreekt!

LEGO 10302: Optimus Prime

We trappen af met Optimus Prime, het iconische gezicht van de Transformers-franchise. Met deze imposante LEGO-set kun je de leider van de Autobots op twee verschillende manieren in elkaar zetten: als robot en als vrachtwagen. Het levert een vijftien centimeter hoog model op, dat je dankzij maar liefst negentien scharnieren op allerlei manieren kunt poseren.

Kost nu 169,99 euro, gaat 179,99 euro kosten

LEGO 10302: Optimus Prime
💰 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 10300: Back to the Future tijdmachine

We blijven even in Hollywood steken, met nog een iconisch stukje filmgeschiedenis. De tijdmachine uit Back to the Future, natuurlijk beter bekend als de DeLorean, gaat namelijk helaas ook flink in prijs stijgen. Met maar liefst 1872 steentjes en opvallend veel authentieke details is het echt een set voor volwassen fans.

Kost nu 169,99 euro, gaat 199,99 euro kosten

💰 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 10295: Porsche 911

Ben je niet zo van de nostalgische films, maar wel van de auto’s? Dan is deze Porsche 911 een must-have. Je kunt zelf kiezen of je de Turbo bouwt met zijn turbomoter, of de Targa met een afneembaar dak dat je onder de motorkap kunt bewaren. Zowel de achterklep als de motorkap kunnen namelijk open. Ook het interieur bevat ondanks de beperkte schat vele details.

Kost nu 139,99 euro, gaat 169,99 euro kosten

LEGO Porsche 911 turbo Targa
💰 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 10280: Bloemenboeket

Als je opeens door deze prijsstijgingen veel LEGO in gaat slaan, dan is het altijd wijs om je partner ook even te verwennen. Gelukkig (helaas?) is het ook voordelig om de bloemen-sets van de Deense fabrikant nu nog snel in te slaan. Zowel het volledige bloemenboeket als de losse bloemen gaan namelijk duurder worden in augustus.

Kost nu 49,99 euro, gaat 59,99 euro kosten

LEGO Botanical Collection Bloemen planten
💰 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 10255: Gebouwenset

LEGO’s modulaire gebouwen zijn al jaren een prijzige hobby. De gebouwen vormen samen een grote straat en zijn fantastisch om te bouwen. Helaas gaat die aanslag op je portemonnee nog significanter worden vanaf augustus of september. Assembly Square, in het Nederlands  iets minder inspirerend ‘Gebouwenset’, gaat namelijk vijftien procent in prijs stijgen. Au.

Kost nu 259,99 euro, gaat 299,99 euro kosten

Laatste kans LEGO 10255: Gebouwenset
💰 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 10265: Ford Mustang

We sluiten af met opnieuw een auto. Dit keer geen Porsche, maar een Ford. Je kunt de iconische Ford Mustang uit 1960 tot in detail na gaan bouwen met deze set. Van de witte racestrepen tot het grille-embleem: voor liefhebbers is het een feest der herkenning.

Kost nu 139,99 euro, gaat 169,99 euro kosten

LEGO 10265: Ford Mustang
💰 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.