Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Gadgets 24 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

We testten de Google Pixel 7 Pro en nu willen we fotograaf worden

De Google Pixel 7 Pro komt met een lijst vol indrukwekkende specificaties en prestaties, maar het is vooral de camera die de aandacht trekt. In deze test zal ik de camera van de nieuwe smartphone onder de loep nemen en onze bevindingen met je delen. Ook geef ik mijn mening over de belangrijkste andere functies van de Pixel 7 Pro.

Ik ben nooit echt een groot fan geweest van digitale fotografie. Ik heb meerdere mooie camera’s gehad, maar merkte dat ik die zelden meenam omdat ik ze te groot en zwaar vond. Dus ben ik altijd aangewezen op de camera’s van mijn smartphones. Alle mooie verhalen ten spijt, zijn er helaas toch veel omstandigheden waarin ik de resultaten van de camera van de meeste smartphones vond teleurstellen. Benieuwd of de Google Pixel 7 Pro het er beter vanaf brengt.

Nauwkeurige en heldere foto’s

Vanaf het allereerste moment dat ik de camera van de Pixel 7 Pro uitprobeerde, merkte ik meteen een verschil. Het voelde alsof de telefoon intuïtief begreep wat ik wilde vastleggen, zelfs als ik zelf niet helemaal zeker was. Met de uitstekende beeldstabilisatie leek het alsof mijn handen ineens wat vaster waren geworden. Ik kon eindelijk scherpe en heldere foto’s maken zonder enige moeite. Ook was ik meteen onder de indruk van de beeldkwaliteit en de details die werden vastgelegd. De 50 MP hoofdcamera zorgt voor haarscherpe foto’s met een goede helderheid en kleurnauwkeurigheid. Of het nu een prachtig landschap is of een close-up van een bloem, elke foto ziet eruit alsof het recht uit een professionele camera komt.

We testten de Google Pixel 7 Pro en zijn onder de indruk van de camera
Closeup van een roos (Afbeelding: Maarten Verkoren)

Wat ik ook een pluspunt vind aan de Pixel 7 Pro is de veelzijdigheid van de camera. Met de groothoeklens kan ik panoramische foto’s maken, waarbij ik het volledige landschap kan vastleggen zonder concessies te doen aan de kwaliteit. De telelens is perfect voor het inzoomen op onderwerpen op afstand, waardoor ik details kan vastleggen die anders misschien onbereikbaar blijven.

Slimme functies in de camera app

De software-integratie in de camera van de Pixel 7 Pro is ook een groot pluspunt. De HDR+-technologie zorgt ervoor dat zelfs foto’s met tegenlicht er natuurlijk uitzien, met een juiste balans tussen hooglichten en schaduwen. De nachtmodus heeft me ook positief verrast, aangezien het me in staat stelt om heldere en gedetailleerde foto’s te maken, zelfs in situaties met weinig licht.

Een functie die vernieuwend is, is Real Tone. Met Real Tone worden de huidtinten op een natuurlijke en accurate manier weergegeven, waardoor selfies er echt uitkomen te zien zoals je bent. Daarnaast is er de hand palm timer, ideaal voor groepsfoto’s. Je hoeft alleen maar je hand omhoog te houden en de camera begrijpt dat je klaar bent voor de foto. Dat scheelt een hoop heen en weer rennen en het verliezen van het momentum in je groep.

We testten de Google Pixel 7 Pro en zijn onder de indruk van de camera
Nog eentje dan omdat hij zo mooi is (Afbeelding: Maarten Verkoren)

Tot zover de camera. Wat valt er verder op aan de Pixel 7 Pro? Hij is snel. Dankzij de krachtige Qualcomm Snapdragon-processor en het ruime RAM-geheugen reageert de telefoon razendsnel op al mijn commando’s. Het openen van apps, multitasken en schakelen tussen verschillende taken verloopt vloeiend en zonder enige vertraging.

Batterij en ontwerp van de smartphone

De batterijduur van de Pixel 7 Pro is heel goed. Met een volledige lading kan ik de hele dag intensief gebruik maken van mijn telefoon zonder hem bij te hoeven laden. Ook bij zwaarder gebruik houdt de batterij het goed vol. Uiteraard heeft hij een snellaadfunctie. Dan het ontwerp en de bouwkwaliteit van de Pixel 7 Pro. Het toestel heeft een slank en elegant ontwerp met hoogwaardige materialen. De glazen achterkant geeft het een premium uitstraling en het heldere en levendige OLED-scherm kijkt prettig. De fysieke knoppen zijn goed geplaatst en voelen stevig aan, wat bijdraagt aan het gevoel van kwaliteit.

We testten de Google Pixel 7 Pro en zijn onder de indruk van de camera
De Google Pixel 7 Pro (Afbeelding: Maarten Verkoren)

Als laatste nog even de beveiligingsfuncties van de Pixel 7 Pro: de gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner werken naar behoren.

Conclusie: de Google Pixel Pro 7 is uitstekend

Al met al kan ik zeggen dat mijn ervaring met de Google Pixel 7 Pro uitstekend is geweest. Het is een smartphone die niet alleen uitblinkt in fotografie, maar ook op andere gebieden zoals prestaties, batterijduur, design en gebruiksgemak. De camera is absoluut het grootste pluspunt voor mij. Ik ben nog steeds geen topfotograaf maar met de camera van de Pixel 7 is het leven wat makkelijker geworden en ben ik gemotiveerder om meer foto’s te maken.

We testten de Google Pixel 7 Pro en zijn onder de indruk van de camera
Scherp, helder en krachtig (Afbeelding: Maarten Verkoren)

De Google Pixel 7 Pro is onder andere hier verkrijgbaar voor de adviesprijs €899 of bij de bekende telefoonwinkels voor lagere prijzen (die geregeld variëren of met korting in combinatie met abonnementen).

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.