Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Netflix brengt oorlogsfilm John Cena en Jackie Chan naar jouw televisie

De ongelukkig getimede actiekomedie Hidden Strike heeft alsnog een thuis gevonden: Netflix! John Cena en Jackie Chan komen binnenkort in actie op jouw beeldscherm.

‘You should never meet your heroes’ heeft dankzij het internet een nieuwe dimensie gekregen. Waar je het als fan in de jaren tachtig het enkel met wat zorgvuldig geplande magazinefoto’s, interviews en rollen in films van je grote helden moest doen, kun je tegenwoordig elke zucht en scheet van je favoriete acteur of zangeres online volgen. Ook als je daar geen trek in hebt.

Jackie Chan: dubbel verhaal

Jackie Chan is nog steeds de grootste actieheld aller tijden met een impact op de filmindustrie waar je niet omheen kent, maar door het internet weten we ondertussen ook dat de 69-jarige filmheld een ander persoon is als de camera’s uitstaan, met behoorlijk problematische uitspraken en gedrag.

Een realiteit waar fans van zijn omvangrijke oeuvre aan vermakelijke actiefilms nog niet altijd aan willen geloven. Ach, gelukkig kun je binnenkort dankzij Netflix alsnog terug naar de ongecompliceerde 80’s-gevoel.

Hidden Strike

Op 28 juli brengt de streamingdienst namelijk Hidden Strike uit, een actiekomedie zoals ze eigenlijk nog zelden gemaakt worden, met John Cena en dus Jackie Chan in de hoofdrollen. Daarmee heeft de film na maar liefst vijf jaar eindelijk een internationaal thuis gevonden.

De opnames van de WWE-held en de kungfu-legende werden namelijk al in 2018 afgerond. De bekoelde releatie tussen het Westen en China zorgde er echter naar verluidt voor dat de studio achter de film even op de pauzeknop drukte. Sterker nog, in 2021 schreven de Amerikaanse media nog dat Hidden Strike misschien wel nooit uit zal gaan komen.

jackie chan, oorlogsfilm, john cena, hidden strike
(Afbeelding: XYZ Films)

Netflix redt John Chena en Jackie Chan

Gelukkig zijn we ondertussen een aantal jaar verder en ligt de focus weer op Rusland als de grote schurk op het wereldtoneel. De film, waarin een voormalige Amerikaanse marinier samenwerkt met een Chinese commando in Irak, komt nu dus alsnog uit op Netflix. Hidden Strike gaat over Jackie Luo, een Chinese veiligheidsprofessional die de opdracht krijgt om het personeel van een aangevallen olieraffinaderij te redden. Al snel komt hij erachter dat er meer aan de hand is, en verschijnt Chris van Horne ten tonele, een ex-marinier.

Berg greenscreen en enthousiasme

De eerste trailer zit wel érg tjokvol greenscreen. Een jammerlijk contrast ten opzichte van het vroegere werk van Chan, die juist praktisch al zijn stunts echt uitvoerde, in fysieke sets en omgevingen. Maar ja, de filmindustrie is ondertussen decennia verder, en Chan is 69 jaar. Wellicht moeten fans simpelweg allang blij zijn dat we überhaupt nog getrakteerd worden op zo’n heerlijke, simpele, bombastische actiekomedie met twee actiehelden.

John Cena is in ieder geval dolenthousiast: “Het was verhelderend en een van de beste ervaringen in mijn leven,” aldus het WWE-icoon over Jackie Chan. “Meestal zeg ik dat ik een project moet lezen om erdoor geboeid te worden, maar met een naam als Jackie Chan was ik meteen verkocht. Het is zo effectief. Hij is een vat vol wijsheid, dat hij probeert weg te geven. Geweldig om bij hem in de buurt te zijn.”

Of dat zich ook vertaalt naar een goede film, gaan we dus op 23 juli ontdekken. Vanaf die datum is Hidden Strike eindelijk na al die jaren alsnog te streamen, ook in Nederland. Voor de streamingdienst was het waarschijnlijk een no-brainer: dit soort actiefilms met grote namen prijken continu bovenaan het lijstje met best bekeken Netflix-films. Ach, dat je als kijker waarschijnlijk ook even je brain uit moet zetten tijdens het kijken, lijkt ons geen probleem.

Hidden Strike Netflix John Cena Jackie Chan
🍿 (Afbeelding: XYZ Films, Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.