Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 13 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult magische door Belgische fan ontworpen set

Maak kennis met LEGO’s The Sanderson Sisters’ Cottage, een door een Belgische fan ontworpen ode aan de film Hocus Pocus, binnenkort verkrijgbaar als officiële set.

Een flink aantal van onze favoriete LEGO-sets voor volwassenen zijn op films gebaseerd. Denk aan de onlangs gelanceerde Batcave van Batman, of de vorig jaar onthulde reusachtige Lord of the Rings-set, Rivendell. Pure kunst, als je het ons vraagt. Sterker nog: LEGO wist begin deze eeuw tenauwernood aan een naderend faillissement te ontsnappen door zich vol op gelicenseerde sets te storten, met Star Wars als de grote verschilmaker.

Disney presenteert: Hocus Pocus

Sindsdien is een groot deel van het aanbod van de Denen op bestaande franchises gebaseerd. Van Mario en Sonic tot Avatar en The Minions: praktisch elke grote studio of entertainmentgigant heeft wel een lucratieve deal met de speelgoedfabrikant lopen. Het is briljante marketing én een extra inkomstenstroom in één.

Nu is er weer zo’n filmpareltje aangekondigd. Dit keer niet ter ere van een nieuwe film of serie, maar als eerbetoon aan een klassieker. Dan hebben we het over Disney’s Hocus Pocus, een komediefilm uit 1993 met Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy. 6.9 op IMDb, en vorig jaar kwam er een matige en vooral onnodige sequel uit. Treur echter niet, want de franchise levert nu wel alsnog een pareltje van een LEGO-set op.

LEGO Ideas 21341 Disney Hocus Pocus: The Sanderson Sisters’ Cottage
🕷 (Afbeelding: LEGO)

LEGO-ode van Belgische fan

LEGO Ideas 21341 Disney Hocus Pocus: The Sanderson Sisters’ Cottage, een hele mond vol, is gebaseerd op een fan-ontwerp. Het huis is ontworpen door een 26-jarige Belg genaamd Amber Veyt, een groot fan van Hocus Pocus. Tienduizend stemmen van medefans en een pittig selectieproces later werd bekend dat haar creatie een officiële LEGO-set ging worden. Na wat aanpassingen door het bedrijf is de set nu dus officieel gelanceerd.

Voor 229,99 euro krijg je een doos met daarin 2316 steentjes. Daarmee bouw je een 27 centimeter hoog, 26 centimeter breed en 24 centimeter diepe cottage. Daarin wonen de heksenzussen uit de originele film. Je krijgt ze er uiteraard in minifiguur-vorm bij. Voor de fans: Max Dennison, Dani Dennison, Winifred Sanderson, Sarah Sanderson, Mary Sanderson en Allison Watts.

LEGO Ideas 21341 Disney Hocus Pocus: The Sanderson Sisters’ Cottage
🕷 (Afbeelding: LEGO)

Prijs en beschikbaarheid

Het gebouw kan zowel via het dak als aan de voorkant geopend worden, waarmee de vele details aan de binnenkant onthuld worden. Denk aan de speciale lichtsteen die ervoor zorgt dat de heksenketel ook echt oplicht, of de met vleermuizen gevulde slaapkamer. Mooi spul. Hocus Pocus-fan of niet, het is sowieso een sfeervol gebouw dat in elke LEGO-stad past.

LEGO Ideas 21341 Disney Hocus Pocus: The Sanderson Sisters’ Cottage kost dus 229,99 euro en is vanaf 1 juli verkrijgbaar voor VIP-leden. Het grote publiek kan vanaf 4 juli aan de slag. Check in de tussentijd ook de lijst met de tofste nieuwe LEGO-sets van juni.

LEGO Ideas 21341 Disney Hocus Pocus: The Sanderson Sisters’ Cottage
🕷 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.