Noah Korevaar
Noah Korevaar LEGO 17 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO’s nieuwe Batcave is een imposante must-have voor Batman-fans

Aankomende juni keert Michael Keaton na dertig jaar terug als Batman in The Flash. Een feit waar LEGO gretig op inhaakt met een nieuwe set voor volwassenen, deels gebaseerd op de film Batman Returns, uit 1992. Maak kennis met LEGO DC 76252 Batcave – Shadowbox.

Is je spaarrekening al bijgekomen van Luke’s nieuwe X-Wing? Dan kun je direct verder gaan sparen voor de volgende iconische film-set van de Deense fabrikant. De gloednieuwe Batcave komt op 5 juni uit en gaat 399,99 euro kosten. Een flink bedrag, maar dan heb je ook wat: Batcave – Shadowbox bestaat uit maar liefst 3981 steentjes.

LEGO DC 76252 Batcave – Shadowbox

Daarmee bouw je zowel een speelset als een museumwaardig stukje decoratie voor in huis. Dat zit zo: de naam ‘Shadowbox’ slaat op het feit dat je een diorama bouwt die je open kunt klappen. Het diorama is een zwarte rechthoek, met daarin een cut-out van een Batman-embleem, een doorkijkje, waarachter een gedetailleerde Batcave te zien is. De geheime ruimte waar Bruce Wayne en zijn butler Alfred nieuwe missies voorbereiden.

Batman LEGO DC 76252 Batcave – Shadowbox
🍿 (Afbeelding: LEGO)

Een strak geheel, dus, maar als je de set openklapt, dan komt er een grote en interactieve speelset tevoorschijn. Aan de achterkant zitten tandwielen. Je kunt onder andere de Batmobile uit zijn garage laten komen, twee deuren met daarachter iconische Bat-gadgets openen, een geheim tweede pak van Batman onthullen of, iets minder episch, de stoel van Bruce Wayne laten draaien. Een lichtsteen die de valbrug laat oplichten maakt het filmische geheel af.

Batman LEGO DC 76252 Batcave – Shadowbox
🍿 (Afbeelding: LEGO)

Twee keer Batman

Over de Batmobile gesproken: die is gebaseerd op de iconische bolide uit de 1989-film, die eerder al in LEGO-vorm te koop was. Batman past alsnog in de kleinere versie in deze Shadowbox, en de vlammen van de motor draaien als je aan het rijden bent. LEGO DC 76252 Batcave – Shadowbox bevat zeven minifiguurtjes: twee Batmans, Catwoman, Alfred Pennyworth, Bruce Wayne, Max Shreck en The Penguin.

Batman LEGO DC 76252 Batcave – Shadowbox
🍿 (Afbeelding: LEGO)
Batman LEGO DC 76252 Batcave – Shadowbox
🍿 (Afbeelding: LEGO)

5 juni in de schappen

De Denen hebben het opnieuw voor elkaar gekregen: een op een iconische film gebaseerde film-set afleveren die als liefhebber van de Batman-mythologie lastig te weerstaan is. En wie is dat nou niet? LEGO DC 76252 Batcave – Shadowbox is vanaf 5 juni verkrijgbaar en kost 399,99 euro. Check hieronder trouwens de nieuwste trailer voor The Flash, waarin een Batcave te zien is die opvallend veel wegheeft van LEGO’s versie:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.