Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 17 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Barcelona biedt Messi salaris dat evenveel is als drie weken Al-Hilal

Lionel Messi staat voor een lastige keuze, althans in zijn belevingswereld. Kiest hij voor zijn oude liefde FC Barcelona en neemt hij het povere salaris voor lief? Of gaat hij voor Al-Hilal, de club in Saudi-Arabië die hem een totaal krankzinnig aanbod heeft gedaan?

Hoe dan ook mag Messi na dit seizoen transfervrij vertrekken bij Paris Saint-Germain. Zowel FC Barcelona als Al-Hilal hoeft dus niet in de buidel te tasten voor een transfersom. Het is een spel van paaien, waarbij duidelijk zal worden wat voor mens La Pulga daadwerkelijk is.

FC Barcelona doet Messi contractvoorstel

Volgens Spaanse media is het contractvoorstel, al dan niet bewust, gelekt. De krant Sport meldde als eerst dat FC Barcelona 25 miljoen euro aan salaris per seizoen overheeft voor Messi, gedurende een periode van twee jaar.

Of het sportief gezien een goed idee is dat de wandelende Argentijn terugkeert bij zijn oude liefde, is betwistbaar. Fans van FC Barcelona willen het in ieder geval maar al te graag. Ze scanderen zijn naam al weken tijdens wedstrijden in Camp Nou. “We zetten alles op alles om Messi terug te halen naar Barcelona. Op dit moment bouwen we een plan om de Financial Fair Play op orde te hebben en een beter team samen te stellen”, aldus voorzitter Laporta in een statement richting de fans. Maar goed, de vraag is of dit genoeg is om op te boksen tegen het vette oliegeld uit Saudi-Arabië.

Fractie van het salaris bij Al-Hilal

Al Hilal heeft volgens goed ingevoerde bronnen namelijk een contractvoorstel gedaan voor 400 miljoen euro per jaar. Dat zou betekenen dat Messi in Saudi-Arabië per week 7,69 miljoen euro per bij elkaar kan voetballen en daar in een dikke drie weken evenveel kan verdienen als bij FC Barcelona in een jaar.

Het wordt dus een keuze tussen een oude liefde en geld, waarbij we alleen maar met popcorn kunnen toekijken. Binnenkort weten we echt uit wat voor hout de Argentijnse wereldkampioen is gesneden.

Messi verdient al in Saudi-Arabië

Hoe dan ook verdient Messi al bizar veel geld als toeristisch ambassadeur van Saudi-Arabië, waarvoor hij af en toe vakantie moet vieren en plezier moet uitstralen op foto’s. Door dit bijbaantje miste hij laatst een training bij PSG, waarna hij werd geschorst.

Of FC Barcelona dit soort grappen straks door de vingers ziet, is afwachten. Maar als we de hijgerige Laporta een beetje kunnen inschatten, kijken we er niet vreemd van op als Messi straks mag doen en laten wat hij wil.

Check ook het salaris van Cristiano Ronaldo in Saudi-Arabië.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.