Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 30 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit gaat Cristiano Ronaldo per seconde verdienen in Saudi-Arabië

Er bestaat nog een club die het avontuur wil aangaan met de Portugese strandjanet Cristiano Ronaldo. De 37-jarige voetballer gaat een contract tekenen bij voetbalclub Al-Nassr uit Saudi-Arabië, meldt De Telegraaf.

Tijdens het WK in Qatar brak Cristiano Ronaldo met Manchester United. Daar ging een interview aan vooraf, waarin de vedette uithaalde naar de club en Erik ten Hag. De grote vraag die overbleef, was welke club deze narcist er nog bij wil hebben. Nou, in Saudi-Arabië draaien ze hun hand er niet voor om.

Cristiano Ronaldo naar Al-Nassr in Saudi-Arabië

Cristiano Ronaldo heeft een contract getekend voor tweeënhalf jaar bij Al-Nassr. De voetbalclub staat momenteel op de tweede plek in de competitie van Saudi-Arabië.

Er spelen vooral veel voetballers uit Saudi-Arabië bij Al-Nassr, maar ook de Mexicaanse doelman David Ospina en de Braziliaanse middenvelder Luiz Gustavo maken onderdeel uit van de selectie. Met de laatstgenoemde speler kan Cristiano Ronaldo dus lekker Portugees praten.

Dit gaat hij per seconde verdienen

Cristiano Ronaldo gaat een contract voor tweeënhalf jaar tekenen bij Al-Nassr voor 200 miljoen euro per jaar. Dat bedrag bestaat uit het salaris en reclame-inkomsten. Om dit soort krankzinnige inkomsten in perspectief te zetten, rekenen we het altijd even uit per seconde. En dan niet alleen de wedstrijden en uren op het trainingsveld, maar alle secondes op een dag. Dus ook als hij slaapt. Dit doen we op basis van een bedrag van 200 miljoen euro, het geld dat hij omgerekend per jaar kan verwachten.

  • De Portugees pakt 200 miljoen euro per jaar in Saudi-Arabië
  • Per maand is dat 16.666.666,67 euro
  • Per week 3.846.153,54 euro
  • Iedere dag verdient hij bij Al-Nassr 547.945,21 euro
  • Dat is inderdaad een 24/7 uurloon van 22.831,05 euro
  • Per minuut vangt hij 380,52 euro
  • Cristiano Ronaldo gaat 6,34 euro per seconde verdienen (dus ook als hij slaapt)

Het nationale elftal van Saudi-Arabië stuntte vorige week door in zijn eerste groepswedstrijd op het WK in Qatar titelkandidaat Argentinië te verslaan. De tweede wedstrijd verloren de Saudi’s van Polen. Vandaag staat hun laatste wedstrijd op het programma tegen Mexico.

Lees ook wat Erik ten Hag verdient bij Manchester United.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.