Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 22 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Het absurde salaris van Erik ten Hag bij Manchester United

Erik ten Hag gaat Ajax verlaten voor Mancheter United. Hij wordt trainer van een van de grootste, zo niet de allergrootste voetbalclub ter wereld en daar hoort natuurlijk een riant salaris bij. Hij gaat per jaar 10,7 miljoen euro verdienen bij zijn nieuwe club.

Het salaris is bekendgemaakt door The Sun, dus hou een slag om de arm. Maar ver zal het er niet naast zitten, meer serieuze media melden hetzelfde jaarsalaris.

Het salaris van Erik ten Hag bij Manchester United

Erik ten Hag gaat volgens de krant 9 miljoen pond per jaar verdienen bij Manchester United. Dat komt omgerekend neer op een salaris van 10,7 miljoen euro. Meer dan welke Ajax-speler dan ook ooit heeft verdiend. Het jaarsalaris van Ajax-aanvoerder Dusan Tadic wordt bijvoorbeeld geschat op ‘slechts’ 3,5 miljoen euro.

Bij Ajax verdiende Erik Ten Hag ongeveer 1 miljoen euro per jaar, dus kijkend naar zijn nieuwe salaris is het een aardige stap omhoog. Hij wordt dan ook in één klap een van de grootverdieners onder het trainersgilde in de Premier League. Slechts vier trainers verdienen meer. Pep Guardiola is met een jaarsalaris van 19 miljoen pond de absolute grootverdiener. Ook Premier League-managers Jurgen Klopp (Liverpool), Antonio Conte (Tottenham Hotspur) en Brendan Rodgers (Leicester City) verdienen meer dan de Nederlandse trainer. Maar daarmee is het ook gezegd.

Contract tot 2025

Het contract van Erik ten Hag loopt tot juni 2025. Gezien zijn salaris van 10,7 miljoen euro is hij dan, drie seizoenen later, dus 32,1 miljoen euro rijker. Maar als we de huidige Ajax-trainer een beetje kunnen inschatten, is hem dat niets waard zonder prijzen als de FA Cup, Premier League of Champions League.

Erik ten Hag zal bij zijn nieuwe club mogelijk herenigd worden met Donny van de Beek, die op dit moment door Manchester United is verhuurd aan Everton. Bij Ajax hebben de twee grote successen behaald. Lees in dit artikel wat het salaris is van de in Engeland vooralsnog geflopte voetballer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.