Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 4 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Het bizarre salaris van Donny van de Beek bij Manchester United

Donny van de Beek heeft eindelijk zijn droomtransfer werkelijkheid zien worden. Voor een bedrag van om en nabij de 45 miljoen euro is hij door Ajax verkocht aan Manchester United. Niet alleen qua competitie gaat hij erop vooruit, ook wat betreft zijn salaris maakt hij een reuzensprong.

Gisteren meldde Donny van de Beek zich in Zeist bij Oranje, waar hij zich voegt tussen grootverdieners als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Virgil van Dijk. Met zijn nieuwe salaris mag hij zichzelf eindelijk ook een grootverdiener noemen.

Het nieuwe salaris van Donny van de Beek

Volgens de doorgaans goed ingevoerde Mike Verweij, Ajax-watcher voor De Telegraaf, gaat Donny van de Beek 120.000 euro per week verdienen bij Manchester United. Dat is een jaarsalaris van 6,24 miljoen euro, een bedrag dat nog kan oplopen door bonussen. Tamelijk bizar, vooral in tijden van corona.

Donny van de Beek moet het nog wel afleggen tegen de andere grootverdieners bij Oranje. Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, en Virgil van Dijk hebben een salaris van respectievelijk 12 miljoen euro, 16 miljoen euro en 10,5 miljoen euro per jaar.

Presentatie Manchester United

Donny van de Beek is nog niet officieel gepresenteerd door Manchester United. Dat is een kwestie van tijd, gezien de medische keuring gisteren plaatsvond. De 23-jarige international tekent een contract van vijf jaar bij de Engelse club, die iconen als Ryan Giggs, Bobby Charlton en Roy Keane voortbracht. Donny van de Beek is de elfde Nederlander die in dienst treedt bij de club.

Rijkste Nederlandse sporters

Donny van de Beek staat voorlopig nog even niet in de top 10 rijkste Nederlandse sporters. Zelfs als Manchester United zijn salaris voor de komende vijf jaar in één klap zou uitbetalen, haalt hij de top 3 nog niet. Bekijk hier het overzicht van de rijkste Nederlandse sporters, met een top 3 zonder voetballers.

💰 Check ook: Bizar: dit verdient ’s werelds rijkste man Jeff Bezos per seconde

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.