Tessa Ham
Tessa Ham Sport 15 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen in top drie rijkste Nederlandse sporters

Pas 22 jaar oud, maar toch al één van de rijkste sporters van Nederland. Max Verstappen heeft het afgelopen jaar goed geboerd, blijkt uit de lijst die Quote heeft gepubliceerd met de meest vermogende (actieve) sporters van Nederland. Er zijn maar twee Nederlanders die meer verdienen en de kans is groot dat je hun namen niet eens kent.

Wat is de top 11 van rijkste actieve sporters van Nederland? En hoeveel vermogen hebben ze precies?

Max Verstappen nu al één van de rijkste sporters

Quote maakt elk jaar een lijst met de rijkste Nederlandse sporters. Daaruit blijkt dat het vermogen van Max Verstappen afgelopen jaar flink is aangevuld. Quote schatte zijn vermogen in 2019 op ongeveer 40 miljoen euro. Dat leverde hem een mooie zesde plek op. In 2020 weet hij dus de derde plek in de lijst te bemachtigen, met een geschat vermogen van 65 miljoen euro. En ja, dan kan deze Ferrari van 1,6 miljoen euro er wel af.

Welke Nederlandse sporters weten Max Verstappen dan in hemelsnaam nog van de troon te houden? Dat zijn beiden honkballers die spelen in de Noord-Amerikaanse MLB-competitie. Kenley Jansen (93 miljoen euro) is pitcher voor de Los Angeles Dodgers en Xander Bogaerts (156 miljoen euro) speelt sinds 2009 bij de Boston Red Sox.

De verwachting is wel dat Verstappen de komende jaren zal inlopen op de twee honkballers en ze waarschijnlijk zelfs zal inhalen. Met zijn 22 jaar is hij veruit de jongste op de lijst. Daarnaast ondertekende hij begin dit jaar nog een contract tot 2023 bij Red Bull en daar hoorde een flinke salarisverhoging bij.

Complete top 11 best betaalde Nederlandse sporters

Benieuwd welke Nederlandse sporters Max Verstappen wel achter zich heeft weten te houden? Hieronder vind je de hele lijst met de 11 rijkste actieve Nederlandse sporters. Behalve de Formule 1-coureur zijn het allemaal voetballers of honkballers:

11. Memphis Depay (Voetbal) – 26 miljoen euro
10. Georginio Wijnaldum (Voetbal) – 30 miljoen euro
9. Klaas-Jan Huntelaar (Voetbal) – 31 miljoen euro
8. Nigel de Jong (Voetbal) – 33 miljoen euro
7. Ozzie Albies (Honkbal) – 34 miljoen euro
6. Didi Gregorius (Honkbal) – 35 miljoen euro
5. Virgil van Dijk (Voetbal) – 37 miljoen euro
4. Andrelton Simmons (Honkbal) – 53 miljoen euro
3. Max Verstappen (Formule 1) – 65 miljoen euro
2. Kenley Jansen (Honkbal) – 93 miljoen euro
1. Xander Bogaerts (Honkbal) – 156 miljoen euro

Benieuwd naar hoe Verstappen aan zo’n vermogen komt? Dit verdient Formule 1-coureur Max Verstappen in 2020

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.