Jana Witteman
Jana Witteman Huizenmarkt 11 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit Funda-huis in Amsterdam kost je €93.580 aan maandlasten

De huizenmarkt blijft aanhoudend krap. Dat maakt het voor de gewone man lastig een woning te bemachtigen. Wellicht is het een idee om het duurste huis op Funda te verdelen in meerdere woonhuizen. Deze enorme villa staat midden in Amsterdam en heeft een vraagprijs van – hou je vast – 19 miljoen euro.

Mocht je dit huis volledig financieren met een hypotheek (een kans die we niet groot achten bij een huis als dit) dan komen je bruto maandlasten uit op een bedrag van 93.580 euro. Dat is ruim twee keer een modaal jaarsalaris.

Wonen voor 19 miljoen euro in Amsterdam

Het moge duidelijk zijn: dit pand je thuis noemen is niet voor iedereen weggelegd. De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning was in 2023 zo’n 418.000 euro. Deze villa heeft een vraagprijs van ruim 45 keer het bedrag voor een gemiddeld koophuis. Het pand wordt nu gebruikt als advocatenkantoor, maar mag volgens het bestemmingsplan in de toekomst ook worden gebruikt als woonruimte.

Koningslaan 58 - 60 Funda, duurste huis, amsterdam te koop
(Afbeelding: Funda / Carla van den Brink B.V, P. van den Bosch Bedrijfsmakelaars)
Koningslaan 58 - 60 Funda, duurste huis
(Afbeelding: Funda / Carla van den Brink B.V, P. van den Bosch Bedrijfsmakelaars)

Voor de 19 miljoen euro koop je een dubbel herenhuis met bouwkenmerken van de Amsterdamse School. De voorgevel is 24 meter (!) breed en je hebt een woonoppervlak van bijna 1200 vierkante meter. Daarnaast koop je voor dit bedrag ook een tuin die een stuk groter is dan de gemiddelde buitenruimte van een Amsterdams woonhuis. De zij- en achtertuin zijn samen zo’n 620 vierkante meter en liggen direct aan het Vondelpark. Mocht je hier intrekken met je familie en hen van tijd tot tijd graag mijden; met 27 vertrekken in huis hoef je elkaar niet tegen het lijf te lopen.

Duurste huis op Funda: €10.121 per m²

Met een vraagprijs van 19 miljoen euro komt de prijs per vierkante meter van dit pand uit op een bedrag van 16.047 euro. In Oud-Zuid, het stadsdeel waar je deze villa vindt, is de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter van 10.121 euro.

Koningslaan 58 - 60 Funda, amsterdam, duurste huis
(Afbeelding: Funda / Carla van den Brink B.V, P. van den Bosch Bedrijfsmakelaars)
Koningslaan 58 - 60 Funda
(Afbeelding: Funda / Carla van den Brink B.V, P. van den Bosch Bedrijfsmakelaars)

De gemiddelde prijs per vierkante in heel Amsterdam ligt op een bedrag van 7.187 euro, aldus De Hypotheker. Voor deze villa ligt de prijs ruim twee keer zo hoog dan de gemiddelde vierkante meterprijs in de stad. Ter vergelijking: in de goedkoopste gemeente van Nederland, het Groningse Pekela, betaal je gemiddeld 1.995 euro per vierkante meter.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.