Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 29 mrt 2020

Dit verdient Formule 1-coureur Max Verstappen in 2020

Dat Max Verstappen er warmpjes bij zit, komt vast niet als een verrassing. Vorig jaar wist de jonge coureur al miljoenen binnen te slepen. Nu hij begin dit jaar een contract tot 2023 ondertekende bij Red Bull, heeft hij daar zelfs nog een flinke salarisverhoging bij gekregen. Wat verdient Max Verstappen?

Max Verstappen of Red Bull zullen dat nooit bekend maken. Om erachter te komen hoeveel inkomen de Formule 1-coureur krijgt, zullen we dus moeten vertrouwen op externe bronnen.

Inkomen Max Verstappen in 2019

Daily Mirror beweerde dat Verstappen in 2019 een mooie 11,5 miljoen euro op zijn rekening kreeg bijgeschreven van Red Bull Racing. Maar daar houdt het niet bij op. Volgens Quote komt daar per wedstrijdpunt nog eens 50.000 dollar (45.000 euro) bij. Dat zou betekenen dat hij nog eens 12 miljoen extra verdiende vorig jaar.

Oh, en vergeet de bonus van 250.000 dollar (223.000 euro) niet, die Verstappen krijgt voor een overwinning. Dan zouden wij ook gaan inhalen. De drie overwinningen van vorig seizoen hebben hem nog eens 750.000 dollar (690.000 euro) opgeleverd.

Dit is overigens niet het enige geld dat Verstappen verdient. Met sponsoren zoals Jumbo en Exact die samen miljoenen per jaar betalen, verdient hij ook een flinke boterham. Het geschatte salaris van 2019 komt hiermee op zo’n 25 miljoen euro uit.

Ook interessant: De best verdienende YouTuber ter wereld is pas 8 jaar oud

Wat verdient Max Verstappen nu bij Red Bull Racing?

Begin dit jaar ging de kogel door de kerk: Max Verstappen besloot bij Red Bull te blijven. Daar hoorde een flinke salarisverhoging bij. Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport weet te melden dat de Formule 1-coureur een basissalaris van 36 miljoen euro gaat verdienen de komende drie jaar.

Een bedrag waarvan je tussen je tanden gaat fluiten. Met dit hoge bedrag haalt hij Sebastian Vettel in, die een geschat salaris van 35 miljoen heeft. Lewis Hamilton blijft de absolute grootverdiener. De Brit ligt ver boven deze bedragen met zijn geschatte salaris van 45 miljoen per jaar.

Een van de rijkste sporters van Nederland

Door zijn hoge salaris heeft Verstappen op 22-jarige leeftijd al een aardig vermogen. Quote schatte zijn vermogen in 2019 op 40 miljoen. Daarmee bemachtigde hij plek 6 op de lijst met 11 rijkste Nederlandse sporters van 2019. Door zijn talent en jonge leeftijd (hij was de jongste op de lijst) verwacht Quote dat hij de komende jaren de nummer 1 positie zal bemachtigen.

Een uniek kijkje achter de schermen? Netflix duikt in de keuken van Ferrari en Mercedes in trailer Formule 1 docuserie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit verdient Formule 1-coureur Max Verstappen in 2020
Sluiten