Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 4 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Bizar: zoveel verdient Lionel Messi per seconde

Volgens kenners is Lionel Messi de beste voetballer ooit en daar hoort natuurlijk een passend hoog salaris bij. In 2019 was Lionel Messi de best verdienende sporter wereldwijd. Tevens is hij één van de 10 best betaalde sporters per Instagram-post. Maar hoeveel verdient Messi nou echt? Hoeveel verdient hij met zijn salaris, bonussen, sponsor deals en Instagram-posts bij elkaar?

Op dit moment is er veel te doen rond Lionel Messi. Gaat hij nou weg bij FC Barcelona of niet? En voor hoeveel geld? En wat gaat hij dán in hemelsnaam verdienen? Op dit moment verdient hij in ieder geval al een onwerkelijk hoog bedrag. Maar dat bedrag wordt nog krankzinniger als je het per seconde uitrekent. Dus: stoppen met zeuren, kleine vlo.

Best verdienende sporter wereldwijd

France Football dook weer in de salarissen van topvoetballers en concludeerde dat Messi in 2020 nog steeds de best betaalde speler ter wereld is. Plaats drie is voor Neymar met een mooi bedrag van 95 miljoen euro. Cristiano Ronaldo komt met 118 miljoen euro per jaar het dichtst bij Messi.

Maar hoeveel verdient Messi dan? Volgens France Football is dat maar liefst 130 miljoen euro per jaar. Een ‘klein’ gedeelte daarvan is zijn daadwerkelijke basissalaris. In 2017 verlengde Messi zijn contract bij FC Barcelona en inmiddels kennen we ook allemaal die clausule van 700 miljoen euro. Hij tekende in 2007 voor een salaris van 560.000 euro per week, zo’n 30 miljoen per jaar.

Maar daar blijft het dus niet bij: het verlengen van zijn contract betekende ook dat hij ongeveer 87 miljoen euro per jaar gaat verdienen aan bonussen en tekengeld. Voor het tekenen was dat nog 47 miljoen. In tegenstelling tot Ronaldo grijpt Messi niet elke kans aan om geld te verdienen. Toch weet hij nog een mooi bedrag bij elkaar te verdienen door sponsoren en Instagram-posts.

Hoeveel verdient Messi per seconde?

In totaal verdient Messi dus 130 miljoen per jaar. Dat is een indrukwekkend bedrag, maar al helemaal als je een grof rekensommetje gaat maken.

  • Per maand verdient Messi namelijk 10,8 miljoen euro.
  • Per week verdient hij 2,5 miljoen euro.
  • Per dag is dat nog steeds een flink bedrag van 355.000 euro.
  • Per uur verdient Messi 14.700 euro.
  • Per minuut is dat 246 euro.
  • Per seconde verdient hij 4,10.

Je leest het goed. Messi verdient 4,10 euro per seconde. Dat is één keer knipperen. Hadden wij maar zo’n talent.

Lees ook: Dit verdient Formule 1-coureur Max Verstappen in 2020

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.