Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 21 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Top 5 sneakers van week 16: Nike Air Max, Adidas Samba en meer

Hierbij de wekelijkse top 5 nieuw gelanceerde of aangekondigde schoenen. Met in week 16 van 2024 een paar als loafers vermomde New Balance-sneakers en de nieuwe Nike Air Max.

Verder deze week onder meer een paar Nike Dunk Low 90s Tennis en de Messi-editie van ‘s werelds populairste sneakers.

Top 5 sneakers van week 16 in 2024

We hebben voor je in het magazijn:

Adidas Samba x Inter Miami FC x Messi

Een paar Adidas Samba x Inter Miami FC hadden we vorig jaar nog niet zo interessant gevonden. Ware het niet dat de club van eigenaar David Beckham vorig seizoen Lionel Messi kocht, de beste voetballer ooit. Dat leverde alleen al een krankzinnige stijging in kaartprijs- en verkoop op, om over de rest van de ‘Messi Mania’ maar te zwijgen.

adidas samba inter miami fc messi populairste sneakers op aarde
(Afbeelding: Adidas)
adidas samba inter miami fc messi populairste sneakers op aarde zwart roze
(Afbeelding: Adidas)

De Amerikaanse voetbalclub wordt gesponsord door Adidas en dan is de rekensom simpel. Tel de populairste sneakers ter wereld bij de beste voetballer ooit op, en je hebt een succesformule. De sneakers komen uit in het roze met zwarte details (gebaseerd op het thuistenue) en zwart met roze details (het uitshirt). Nu te koop voor 120 euro.

‘New Balance 1906L Loafer ‘Metallic Silver’

De basis van deze sneakers is de New Balance 1906, die we onlangs gratis weggaven. Voornamelijk gemaakt van mesh en leer, zoals je gewend bent. De L staat voor loafers en de rest spreekt voor zich. Het resultaat is een paar instappers zoals we die nog nooit eerder zagen, en gedurende het schrijven beginnen we er steeds meer van te houden.

New Balance 1906L Loafers nieuwe sneakers metallic silver
(Afbeelding: New Balance)
New Balance 1906L Loafers nieuwe sneakers
(Afbeelding: New Balance)

Er was al een groene editie van de New Balance 1906L, nu is de ‘Metallic Silver’ onthuld. En in deze kleur kunnen de loafers wel eens hardlopers worden, in figuurlijke zin welteverstaan. Een exacte datum van release is nog niet bekend, maar het is duidelijk dat ze in 2024 uitkomen via de officiële website van New Balance.

Nike Dunk Low ’90s Tennis’

De nieuwe Nike Dunk Low ’90s Tennis’ doet ons denken aan de stijl van Pete Sampras en Richard Krajicek in de jaren 90. De populaire sneakers zijn nu voorzien van het Tennis Classic-logo en daar gaan wij lekker op.

nike sneakers tennis
(Afbeelding: Nike)

Lees hier meer over de aankomende Nike Dunk Low. Nog wel even geduld hebben, ze komen pas op 1 september 2024 uit. Check ook de nieuwe Nike Dunk Low Phantom and Light Bone, die nu wel al te koop is voor 129,99 euro.

New Balance Made in UK 1500 Series

Met de New Balance MADE in UK ‘1500 Series’ wordt de 35e verjaardag gevierd van een kenmerkend paar Flimby-sneakers. Het onmiskenbare ontwerp van de 1500 is nu een vaste stijl, maar toen de schoen in 1989 voor het eerst op de markt kwam, vertegenwoordigde het model de allernieuwste prestaties op het gebied van hardloopschoenen.

De nieuwe New Balance 1500-sneakers vieren 35 jaar hardloopstijl
(Afbeelding: New Balance)

Deze jubileumeditie is geïnspireerd op enkele van deze vroege New Balance 1500-stijlen. Luxueuze overlays van eersteklas nubuck zijn op de nieuwe sneakers gecombineerd met een klassiek bovenwerk van mesh en synthetische details. De tekst ‘1500 Series’, geïnspireerd op de oorspronkelijke marketing van het model, staat op de sokvoering en op de speciaal aangepaste verpakking. Nu te koop voor 230 euro.

Nike Air Max Dn ‘Lautaro Martinez’

Waar we begonnen met een voetballer wiens carrière er bijna op zit, eindigen we met een ster van Inter . De overeenkomst: Lionel Messi en Lautaro Martinez wonnen beide het WK 2022.

(Afbeelding: Nike)

De nieuwe Nike Air Max Dn, een compleet nieuw model sinds 2024, is er sinds week 16 van 2024 in een nieuwe blauwe kleur, waarvan Martinez een van de gezichten is. Je koopt de sneakers voor 169,99 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.