Pim Jansen
Pim Jansen Sneakers 19 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag New Balance Made in UK 1500 ’35 jaar’

Het paar sneakers van de dag is een viering van 35 jaar New Balance 1500. Check de nieuwe Made in UK-schoen, waarvoor je wel even in de buidel moet tasten.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag een paar voor de sneakerfreaker met historisch besef.

New Balance Made in UK 1500 Series

Met de New Balance MADE in UK ‘1500 Series’ wordt de 35e verjaardag gevierd van een kenmerkend paar Flimby-sneakers. Het onmiskenbare ontwerp van de 1500 is nu een vaste stijl, maar toen de schoen in 1989 voor het eerst op de markt kwam, vertegenwoordigde het model de allernieuwste prestaties op het gebied van hardloopschoenen.

De nieuwe New Balance 1500-sneakers vieren 35 jaar hardloopstijl
(Afbeelding: New Balance)

Deze jubileumeditie is geïnspireerd op enkele van deze vroege New Balance 1500-stijlen. Luxueuze overlays van eersteklas nubuck zijn op de nieuwe sneakers gecombineerd met een klassiek bovenwerk van mesh en synthetische details. De tekst ‘1500 Series’, geïnspireerd op de oorspronkelijke marketing van het model, staat op de sokvoering en op de speciaal aangepaste verpakking. Nu te koop voor 230 euro.

Sneakers van gisteren: Nike Dunk Low ’90s Tennis’

We blijven in het verleden, maar laten de lancering van de New Balance Made in UK 1500 in 1989 achter ons. Check de Nike Dunk Low 90s ‘Tennis’, gisteren op Manners verkozen tot sneakers van de dag.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.