Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Sneakers 17 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de dag: Nike Dunk Low ‘90s Tennis’

Het tennisseizoen nadert, reden voor Nike om hun nieuwste ‘Tennis Classic’ sneakers te presenteren. Vanaf 1 september 2024 liggen ze in de winkels; we gokken dat ze rond de 115 euro gaan kosten.

Ach, die zomerdagen van 1996. Krajicek was slechts als zestiende geplaatst en iedereen dacht dat hij er tegen Sampras uit zou vliegen, maar hij veegde hem in drie sets van de baan af. Daarna Stoltenberg en Washington in halve finale en finale, geen enkele set prijsgegeven, en steeds die gebalde vuist bij elk punt.

Goed, waar hadden we het over? Oja, schoenen. Nike eert nineties tennis met hun Dunk Low “Tennis Classics”-sneakers.

Nike Dunk Low “Tennis Classic”

Met deze schoenen van Nike kun je zowel binnen als buiten de tennisbaan shinen. Ze combineren het praktische model van een sportschoen namelijk met een stijl die je meer bij streetwear zou verwachten. De basis is met het Wimbledon-wit een eerbetoon aan de tennis-esthetiek, maar door kleurschakeringen als photo blue, photon dust en stadium green heeft Nike er een hippe sneaker van gemaakt. De suede hiellipjes dragen bij aan het idee dat het niet zomaar een sportschoen is, maar eentje die ook als streetwear geen modderfiguur slaat.

tennis-sneakers-nike
(Afbeelding: Nike)

Hoewel het tennisseizoen op het punt van beginnen staat, moeten we nog even wachten op deze schoenen. Ze zijn deze week gepresenteerd en hebben een releasedatum van 1 september meegekregen. We hebben het vermoeden dat de verkoopprijs van 110 dollar zomaar eens vertaald kan worden naar hetzelfde aantal in euro’s, maar pin ons hier niet op vast. Precies in het midden van de US Open gaan we het zien, op de website van Nike of in je lokale Foot Locker.

Sneakers van gisteren: New Balance 1906L Loafer ‘Metallic Silver’

De New Balance-sneakers van gisteren combineren twee stijlen die niet iedereen logisch in de oren zal klinken, maar origineel zijn ze wel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.