Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 10 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: New Balance MADE in UK 991v2 Vintage Sport

Het wordt een bijzondere week voor fans van New Balance. De Stone Island-collab komt uit en de MADE in UK 991 (v2) Vintage Sport komt eraan. Vooral door die laatste mond vol worden onze ogen getrokken.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een opvallend model uitlichten. Vandaag een paar voor de liefhebber die terugverlangt naar de tijd dat de sneakerhype nog helemaal geen ding was.

New Balance MADE in UK 991v2 Vintage Sport

We kennen allemaal de New Balance-sneakers van Steve Jobs, die zowel de 991 als de 992 droeg. Maar dan MADE in USA. De MADE in UK is minstens even iconisch. Als eerste ’99X’ model van de 21e eeuw zette de originele 991 de norm voor een modern design van hardloopschoenen.

New Balance dropt vintage 991-sneakers met ultieme '2001 look'
(Afbeelding: New Balance)
New Balance dropt vintage 991-sneakers met ultieme '2001 look'
(Afbeelding: New Balance)

De oorspronkelijke release van de 991 MADE in UK vond plaats in 2001. Het uiterlijk van die sneakers is als basis genomen voor de New Balance MADE in UK 991v2 Vintage Sport. Het profiel is alleen een tikkeltje slanker. De meest opvallende technologische verandering is de toevoeging van de FuelCell-demping in de volledige lengte. Meer comfort dus, maar dezelfde retro look. Vanaf 13 juni 2024 te koop voor 250 euro.

New Balance x Stone Island-sneakers

We hadden het al even over de samenwerking die eraan komt. Weer totaal andere sneakers dan deze 991, maar er is bij voorbaat al een enorme run op. Check de Stone Island-collab hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.