Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 10 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

New Balance onthult nieuwe Steve Jobs-sneakers in gedragen stijl

Steve Jobs droeg tijdens zijn laatste presentaties vaak de New Balance 992, maar daarvoor was de 991 zijn favoriete schoen. De sneakers komen weer eens terug op de markt, inclusief slijtageplekken. Alsof ze al even zijn ingelopen door de oprichter van Apple.

Wees gerust, de Pre-Distressed New Balance Made in UK 991 is niet zo gehavend als deze ‘extreem kapotte schoenen’ van Balenciaga. En ook niet zo duur, durven we je te verzekeren.

De sneakers van Steve Jobs

Op een dag besloot Steve Jobs geen energie meer te steken in zinloze bezigheden, zoals nadenken over kleding. Dus kocht hij een voorraad coltruien en spijkerbroeken en verschillende paren New Balance-sneakers. Hij droeg zowel de 991 als de later uitgekomen 992.

steve jobs sneakers, time, cover, new balance 991
Steve Jobs met zijn iconische look op de cover van Time (Afbeelding: Time)

Tijdens al zijn grote presentaties vanaf de iPhone in 2007 was hij te zien op de 992. Daarvoor droeg hij jarenlang de New Balance 991. Hoe dan ook: waar Steve Jobs ook kwam, hij verscheen altijd in hetzelfde outfit met zijn versleten sneakers. De twee modellen verschillen overigens nauwelijks iets van elkaar. Wat betreft zijn eigen stijl was ‘think different’ niet echt van toepassing.

New Balance 991 met slijtageplekken

Steve Jobs maakte zich dan ook niet druk om slijtageplekken en daarop lijkt New Balance nu in te spelen met de nieuwe 991-sneakers. Deze schoenen lijken al voorgedragen te zijn door de Apple-oprichter (ja lieve fans, we weten het, dat deed hij samen met Steve Wozniak).

Het bovenwerk van mesh, de leren onderdelen, de veters en de zool zijn wel onaangeroerd gebleven. Verder lijken deze sneakers zo uit de kast van wijlen Steve Jobs te komen. Een exacte datum van de New Balance 991 met slijtageplekken is nog niet bekend. Maar volgens Hypebeast verschijnen ze zeer binnenkort. Hou de website van het Amerikaanse sportmerk en de sneakercategorie van Manners in de gaten.

Apple-schoenen

Maar de échte sneakers voor fans van Apple zijn natuurlijk de witte sneakers van Omega Sports met het gekleurde Apple-logo. Deze liet Steve Jobs ooit speciaal maken voor medewerkers van een sales-conferentie. Die zeldzame Apple-schoenen zijn nu te koop, maar check eerst wel even je bankrekening.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.