Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 19 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Het verschil tussen Feyenoord en NEC in transferwaarde

Komend weekend wordt de Nederlandse KNVB-bekerfinale gespeeld tussen Feyenoord en NEC. Eigenlijk geen eerlijke strijd. Niet alleen omdat Feyenoord thuis speelt, maar ook het verschil in transferwaarde zegt genoeg.

Oké, er mogen evenveel NEC- als Feyenoord-supporters in de Kuip, maar de historie leert dat dit niet het geval zal zijn. Bovendien heeft Feyenoord in eigen huis nog nooit een bekerfinale verloren. Slechts één keer werd de finale verloren, van Ajax, maar dat was een strijd over twee wedstrijden in de Kuip en Arena.

Verschil in transferwaarde tijdens de bekerfinale

De totale transferwaarde van NEC is kleiner dan de waarde van de duurste speler van Feyenoord. Dat is de Mexicaanse spits Santiago Gimenez, die 17 miljoen euro meer waard is dan de complete selectie van de Nijmegenaren die komend weekend de bus instapt richting de bekerfinale. Zo lopen er in totaal vier Feyenoorders rond die in hun eentje meer waard zijn dan heel NEC.

Totale waarde van NEC: 27,63 miljoen euro

De totale transferwaarde van de NEC-selectie is 27,63 miljoen euro. De meest waardevolle voetballer is Dirk Proper, die op de huidige transfermarkt 5 miljoen euro waard is. Ware het niet dat uitgerekend deze middenvelder geblesseerd is. Andere waardevolle spelers zijn verdediger Philippe Sandler (2,5 miljoen euro), aanvaller Sontje Hansen (2 miljoen euro) en de Japanse spits Koki Ogawa (2,3 miljoen euro).

Dirk Proper, feyenoord nec bekerfinale transferwaarde 2024
Dirk Proper, de meest waardevolle NEC-speler, is geblesseerd (Afbeelding: ANP)

Maar er is gelukkig meer dan alleen geld. NEC speelt dit seizoen attractief voetbal en is de enige club die van PSV wist te winnen. Bovendien speelden de Nijmegenaren dit jaar al gelijk in de Kuip (2-2). Naast het behalen van de bekerfinale maakt de club ook nog kans op vijfde plek in de Eredivisie, die een ticket naar Europa betekent.

Totale transferwaarde van Feyenoord: 313,5 miljoen euro

Door het succes van de laatste jaren is de totale transferwaarde van Feyenoord met 313,5 miljoen euro hoger dan ooit. Santiago Gimenez is met 45 miljoen euro de meest waardevolle voetballer in Rotterdamse dienst, al is de vraag of hij dat na dit seizoen nog steeds waard is. Daarna volgen Dávid Hancko (35 miljoen euro), Lutsharel Geertruida (32 miljoen) en Mats Wieffer (27 miljoen euro).

Santiago Gimenez, transferwaarde, feyenoord, nec, bekerfinale
Santiago Gimenez, de spits die al tijden niet meer scoort, is op papier nog de meest waardevolle Feyenoord-speler (Afbeelding: ANP)

Ter vergelijking: Ajax heeft voor het eerst in de geschiedenis een lagere totale transferwaarde dan Feyenoord, met 219,3 miljoen euro. PSV is met 318,63 euro de meest waardevolle Nederlandse club wat betreft spelersmateriaal. Check ook wat Feyenoord en PSV dit seizoen in de Champions League hebben verdiend én zijn misgelopen.

Zondag 21 april om 18.00 uur

De bekerfinale tussen Feyenoord en NEC begint op zondag 21 april om 18.00 uur en wordt uitgezonden door ESPN.

Transfermarkt (Feyenoord)Transfermarkt (NEC)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.