Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 8 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Messi Mania in Miami: kaartjes nu al 1600 procent duurder

De Messi Mania is losgebarsten in Amerika, terwijl hij nog niet eens officieel heeft getekend. Feit is dat kaartjes voor een voetbalwedstrijd van Inter Miami nu al tot 1600 procent duurder zijn dan een paar dagen geleden.

Lang dachten we dat Lionel Messi aartsrivaal Cristiano Ronaldo zou volgen naar Saudi-Arabië. Geen gekke gedachte, want in de bestuurskamer van Al-Hilal lag 1,2 miljard euro op tafel voor de 35-jarige wereldster, die transfervrij mag vertrekken bij Paris-Saint Germain. Ook geeft de Argentijn tegenover Mundo Deportivo en Sport toe dat hij met FC Barcelona gesproken heeft over een hereniging, maar niet wilde afwachten of de club hem wel kon inschrijven vanwege de strenge salarisregels. Geld gaat nou eenmaal boven liefde. Het wordt alleen geen oliegeld, maar de Amerikaanse dollar.

Messia Mania in Miami

Het is de club inter Miami van eigenaar David Beckham, onlangs nog gespot bij een training van PSG, die Messi mag vertroetelen tijdens zijn laatste jaren als voetballer. Hij moet nog tekenen, maar heeft er al een huis. “Ik wil op een andere manier leven en meer genieten”, liet hij los in de Spaanse media.

David Beckham is inmiddels vijf jaar eigenaar van Inter Miami. Hij is bezig met de bouw van een nieuw stadion, doet het commercieel aardig, maar op sportief vlak wil het nog niet echt vlotten. Met vijf overwinningen en elf nederlagen staat de club, waar ook de Nederlandse doelman Nick Marsman onder contract staat, op een betreurenswaardige vijftiende en dus laatste plaats in de Eastern Conference van de MLS.

Kaartjes Inter Miami al 1000 procent duurder

Maar er is een verlosser onderweg. Een wandelende middenvelder die nog wel een een ploeg wereldkampioen wil maken als hij zich boos maakt, maar er verder niet altijd meer evenveel zin in lijkt te hebben. Hij blijft echter een genie, de beste voetballer ooit. Over zijn contract is nog niets bekend, wel is er al een heuse Messi Mania ontketend.

Volgens Forbes is de prijs van kaartjes voor een wedstrijd van Inter Miami al met meer dan 1000 procent gestegen. Het goedkoopste ticket voor de Leagues Cup-wedstrijd tegen Cruz Azul uit Mexico-Stad op 21 juli – naar verluidt Messi’s eerste wedstrijd – sprong van 29 dollar naar 459 dollar. Dat is een stijging van 1482 procent.

De toegangsprijs voor Inter Miami’s thuiswedstrijd tegen de New York Red Bulls op 26 augustus – naar verluidt de eerste MLS-wedstrijd van de Argentijnse superster – sprong van 30 naar 512 dollar. Een stijging van 1606 procent. En de prijs van een kaartje voor de wedstrijd tegen regerend MLS-kampioen Los Angeles FC op 3 september steeg met 640 procent, van 81 dollar voor het goedkoopste ticket naar 599 dollar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.