Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 6 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Er ligt 1,2 miljard op tafel voor het zielloze genie dat Messi heet

Het grote oliegeld doet weer eens van zich spreken in het voetbal: er ligt volgens FootMercato 1,2 miljard euro klaar in Saudi-Arabië voor Lionel Messi. Het Argentijnse genie staat voor een Mozeskeuze tussen Al-Hilal en oude liefde FC Barcelona. Of wordt het toch Inter Miami?

Update – 7 juni: een nieuwe plottwist in de transfersaga. Messi lijkt toch te kiezen voor Inter Miami. Lees hier meer.

Lionel Messi is de beste voetballer ooit, zo kun je gerust stellen. Maar doe ons Maradona maar, die op zijn top koos voor het arme Napoli. In zijn eentje maakte hij de Zuid-Italiaanse volksclub landskampioen, om via wat hobbels weer terug te keren naar Argentinië. Messi is daarnaast slechts de geniale voetballer zonder persoonlijkheid. Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer 600 miljoen, maar dat lijkt hij nog eens te willen verdubbelen in Saudi-Arabië.

Al-Hilal legt 1,2 miljard klaar voor Messi

Lionel Messi heeft onder luid gefluit en boegeroep afscheid genomen van Paris Saint-Germain. Het publiek pikte zijn gedrag al een tijdje niet meer, en dat hij een wedstrijd afzegde voor een tripje als goedbetaald ambassadeur van Saudi-Arabië was de druppel.

Tijdens dat tripje is er ongetwijfeld al even gesproken met Al-Hilal, de aartsrivaal van de club waar Cristiano Ronaldo op dit moment zijn zakken vult. De club uit Saudi-Arabië strijdt met FC Barcelona om de vertroeteling van Messi tijdens zijn laatste dagen als voetballer. En zoals gezegd ligt er een recordbedrag voor hem klaar.

Vermogen verdubbelen in Saudi-Arabië

De romanticus ziet Messi het liefst naar FC Barcelona of Newell’s Old Boys gaan. De pragmaticus zou hem Al-Hilal adviseren. Daar kan hij ongestoord zijn zakken vullen, badend in luxe, omringd door idolate sjeiks en hun gevolg. Bij een van zijn oude liefdes zal het er hectischer aan toe gaan, zowel privé als rond het veld. In Barcelona of Rosario kan hij simpelweg niet over straat, en daar zal de prestatiedruk ook hoger zijn.

Maar de olietanker vol geld lijkt vooral doorslag te geven. Dit was immers ook de reden dat Messi zijn liefde FC Barcelona verliet; de Catalaanse club kon niet meer voldoen aan zijn salariseisen en inbinden was geen optie. Volgens bronnen is er nu een deal van 1,2 miljard in de maak. De Argentijn kan naar verluidt bij Al-Hilal tekenen voor een jaarsalaris van tussen de 350 miljoen en 600 miljoen euro. Eerder rekenden we uit wat hem dat per uur kan opleveren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.