Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Je kunt Avatar: The Way of Water eindelijk thuis streamen

Eindelijk is Avatar: The Way of Water ook vanaf je eigen bank te bewonderen. De blockbuster is nu te streamen op Disney+!

De lat lag extreem hoog voor James Cameron. The Way of Wayer, het langverwachte vervolg van Avatar uit 2009, ging hoe dan ook geschiedenis schrijven. Of het zou één van de grootste bioscoopfilms ooit moeten worden, of het CGI-spektakelstuk zou genadeloos gaan floppen.

Avatar: The Way of Water

De blockbuster kostte namelijk meer dan 350 miljoen dollar om te maken. Sterker nog: Cameron gaf zelf in interviews aan dat de film alleen al 2 miljard dollar moest binnen harken om überhaupt breakeven te draaien.

Analisten voorspelden al een peperdure trainwreck. Maar nee, niets bleek minder waar. James Cameron heeft zijn eigen Titanic verslagen, waarmee Avatar: The Way of Water de op twee na grootste film aller tijden is. De film moet enkel Avengers: Endgame en de eerste Avatar voor zich dulden. Daarmee komen drie van de top vier grootste films aller tijden uit de koker van Cameron. Een prestatie die waarschijnlijk nooit geëvenaard gaat worden.

Nu te streamen op Disney+

Het moge dus duidelijk zijn dat The Way of Water een groot succes is. Disney heeft al het groene licht gegeven voor meerdere vervolgfilms. De volgende Avatar staat voor 20 december 2024 op de planning, en zal dit keer vuur als thema hebben, in plaats van water. In de tussentijd kun je nog eens The Way of Water aan gaan slingeren. De film is namelijk vanaf nu op Disney+ te streamen.

Cameron krijgt vaak de kritiek dat zijn films het vooral moeten hebben van de schitterende beelden, de bombastische actie. Ook The Way of Water is typisch zo’n film die in de bioscoop het beste tot zijn recht komt. Met zo’n enorm scherm en geluidsinstallatie komt de technologische pracht en praal van Cameron immers pas echt tot leven. Maar wat blijft er over als je die audiovisuele overdaad weg stript?

De perfecte marathon

Die vraag kun je nu dus zelf gaan beantwoorden. Misschien heb je The Way of Water door omstandigheden nog niet gezien, of heb je nu al trek in een rewatch. Of plan een filmavondje, haal popcorn in huis en kijk zowel de eerste als de tweede Avatar achter elkaar! Een marathon die 5 uur en 56 minuten zal duren. Moet lukken, toch? Lees en bewonder ook hoe de Na’vi er oorspronkelijk uitzagen, voor ze hun huidige uiterlijk kregen.

Disney+Box Office Mojo

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.