Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 7 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO verrast autoliefhebbers met nieuwe Lamborghini en Audi

Je kunt in augustus je autogarage uit gaan breiden. Althans, je LEGO-garage. De Deense fabrikant heeft namelijk twee nieuwe racemonsters onthuld. Maak kennis met de LEGO Technic Audi RS Q e-tron en Lamborghini Huracan Tecnica.

De Audi is op afstand bestuurbaar en kost daarmee ook meer, maar de Lamborghini is verrassend betaalbaar. Al helemaal vergeleken met de meeste Technic-automodellen, die vaak honderden euro’s kosten. We lichten beide nieuwe modellen voor je uit.

LEGO Technic Audi RS Q e-tron

LEGO gaat elektrisch! Althans, half. In augustus komt de LEGO Technic Audi RS Q e-tron uit, een op afstand bestuurbare replica van de echte rally-auto. De miniatuurversie van de elektrische Audi zit tjokvol authentieke details. Denk bijvoorbeeld aan de onafhankelijke vering op elk wiel, die ervoor zorgt dat de rally-auto ook de zandwoestijn in jouw achtertuin overleeft.

Je kunt er ook echt mee gaan racen: de Audi RS Q e-tron is namelijk op afstand bestuurbaar middels je smartphone, dankzij de bijbehorende CONTROL+-app. Met 914 steentjes bouw je het racemonster, dat uiteindelijk 37 centimeter lang, 19 centimeter breed en 15 centimeter hoog is. Of je sloopt enkel de motor eruit en bouwt je eigen op afstand bestuurbare voertuigen. Het blijft immers LEGO, dus de mogelijkheden zijn eindeloos. Helaas is het prijskaartje ook semi-eindeloos: de LEGO Technic 42160 Audi RS Q e-tron kost 169,99 euro en is vanaf 1 augustus verkrijgbaar.

🚗 Check ‘m in de LEGO Store

LEGO Technic Audi RS Q e-tron LEGO Technic Lamborghini Huracan Tecnica
🚗 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Technic Audi RS Q e-tron LEGO Technic Lamborghini Huracan Tecnica
🚗 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Technic Lamborghini Huracan Tecnica

Vind je dat toch wat teveel van het goede? Dan heeft LEGO alsnog een gloednieuw model voor je. Voor ‘slechts’ 52,99 euro kun je vanaf 1 augustus de LEGO Technic 42161 Lamborghini Huracan Tecnica scoren. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat: het gifgroene racemonster is een replica van de 2023-versie van de supercar.

De set bestaat uit 806 stenen, waarmee je een 28 centimeter lange, 12 centimeter brede en 8 centimeter hoge Lamborghini in elkaar zet. In de bovenkant van de set zit een draaiknop verwerkt, waarmee je de auto ook ‘echt kunt besturen’. Of je pakt natuurlijk de motor uit de bovenstaande Audi en maakt de Huracan Tecnica alsnog op afstand bestuurbaar. Het blijft altijd goedkoper dan de twee ton die Lamborghini’s racemonster in het echt kost. En goedkoper dan de veel duurdere (en imposantere) LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37.

🚗 Check ‘m in de LEGO Store

LEGO Technic Audi RS Q e-tron LEGO Technic Lamborghini Huracan Tecnica
🚗 (Afbeelding: LEGO)
Lamborghini Huracan Tecnica
De echte (Afbeelding: Lamborghini)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.