Felix Decavel
Felix Decavel Rijk en Beroemd 7 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Het vermogen van OpenAI-oprichter Sam Altman volgens zijn ChatGPT

De CEO van OpenAI was voor de huidige revolutie van kunstmatige intelligentie al een grote speler in Sillicon Valley. Maar hoeveel vermogen heeft Sam Altman eigenlijk? Misschien komt ChatGPT wel met het antwoord op de proppen.

Over het vermogen van Sam Altman hangt voorlopig nog een zweem van mysterie. Ondanks dat OpenAI intussen 29 miljard dollar waard is, heeft de 38-jarige visionair bijvoorbeeld geen aandelen in de non-profit. Alleen de zorgverzekering wordt vergoed.

Even verbaasd als de Amerikaanse senaat? De CEO had nochtans al heel wat financiële toppen beklommen voor de uitvinding van ChatGPT.

De carrière van OpenAI-CEO

Sam Altman kon al honderden miljoenen dollars in de broekzak steken na het oprichten en sponsoren van enkele succesvolle startups. En net als Mark Zuckerberg en Bill Gates stopte hij vroegtijdig met een studie op een prestigieuze universiteit. Na twee jaar Stanford vonden Altman en twee klasgenoten dat de tijd rijp was om fulltime aan Loopt te werken.

Samen met onder andere Reddit kreeg de locatie-app eerst financiële ondersteuning van Y Combinator. Een zogeheten ‘accelerator’ is een bedrijf dat investeert in veelbelovende startups. En in 2012 kon Altman Loopt verkopen voor 43 miljoen dollar. Twee jaar later echter – op 28-jarige leeftijd –  werd hij zelf als CEO van Y Combinator gevraagd.

In deze rol werd zijn talent als durfkapitalist in de verf gezet. Sam Altman pikte vaker wel dan niet de juiste startups eruit. En soms stopte hij ook eigen centen erin. Met ander woorden had de CEO al een aardig vermogen verdiend toen hij in 2015 OpenAI oprichtte met Elon Musk.

Vermogen van Sam Altman volgens ChatGPT

Maar in tegenstelling tot de grote baas van Twitter (die in 2018 uit OpenAI stapte) zijn er geen recente accurate cijfers te vinden over het vermogen van Sam Altman. Misschien weet ChatGPT zelf wel raad.

“Op basis van mijn kennis uit 2021 werd het vermogen van Sam Altman geschat op ongeveer 600 miljoen dollar. Het is belangrijk op te merken dat het vermogen van individuen kan variëren en veranderen in de loop van de tijd, afhankelijk van verschillende factoren, zoals zakelijke successen, investeringen en andere financiële activiteiten. Om het meest actuele vermogen van Sam Altman te achterhalen, raad ik aan om recente bronnen zoals Forbes, Bloomberg of andere betrouwbare financiële nieuwsbronnen te raadplegen.”

Helaas hebben ook Forbes en Bloomberg geen recente cijfers over het vermogen van Sam Altman. Maar aangezien de bovenstaande info rechtstreeks van OpenAI zelf komt, durven we te beweren dat 600 miljoen dollar dicht bij de waarheid aanleunt. In 2021 tenminste. Daar moet bij gezegd worden dat de kunstmatige intelligentie waar ChatGPT op drijft niet wars van nepnieuws en verzinsels, dus neem het vooralsnog met een korrel zout.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.