Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 2 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 diploma’s geven je de meeste kans om miljardair te worden

Er bestaat helaas nog geen handleiding voor, laat staan een opleiding tot financieel zwaargewicht. Maar met deze diploma’s op zak ben je in ieder geval goed op weg om miljardair te worden.

Welke studies alle miljardairs in Belgi√ę en Nederland al dan niet afgerond hebben, kunnen we je niet vertellen. Maar ook zonder opleiding kan het lukken natuurlijk.

Bill Gates en Mark Zuckerberg haalden bijvoorbeeld nooit de afstudeerceremonie van Harvard. Maar beide tech-giganten mochten later wel de speech voor hun rekening nemen die het academisch jaar van de prestigieuze universiteit aftrapte.

Heb je echter geen idee of een uitvinding die de wereld voorgoed verandert? Dan bestaan er gelukkig vijf diploma’s waarmee je de meeste kans maakt om miljardair te worden. Hopelijk heb je goed opgelet tijdens de Bèta-vakken op school.

Diploma’s voor miljardairs

Zoals gebruikelijk maakt Forbes elk jaar de balans op van alle miljardairs die onze planeet rijk is. En zonder verrassing komt het gros van alle 2.640 personen op de Billionaires List 2023 wederom uit de Verenigde Staten.

Maar soms is het moeilijk je niet blind te staren op deze astronomische vermogens en illustere bedrijfsleiders. Om uit te vissen welke opleiding in principe de grootste kans biedt op financieel succes, bekeek het toonaangevende tijdschrift welk diploma in de achterzak van 35 van de rijkste Amerikaanse miljardairs zit. En daar valt best een eenduidige conclusie uit te trekken.

1. Electrical Engineering

Van de 35 onderzochte miljardairs hadden er maar liefst negen een doctoraat behaald in Electrical Engineering. In Nederland kun je deze studie onder andere volgen aan de TU Delft, die afgestudeerden beschrijft als de ‚Äúdrijvende kracht achter de ontwikkeling van smartphones, elektrische auto‚Äôs en de nieuwste medische apparatuur.‚ÄĚ

2. Computer Science

De opleiding die de meeste lezers van dit artikel wel hadden kunnen raden. Zes miljardairs hebben een diploma in Computer Science, waaronder Charles Simonyi die als de architect van Word en Excel wordt gezien.

3. Biologie

In Nederland is biologie een van de wo-opleidingen met het laagste startsalaris. Maar toch hebben zes miljardairs (een vorm van) biologie gestudeerd aan de universiteit; gaande van biochemische wetenschappen tot moleculaire farmacologie. Daarbij ook de huidige voorzitter van Apple, Art Levinson.

4. Scheikunde

Vijf miljardairs studeerden dan weer een vorm van scheikunde, met specialisaties in de moleculaire of analytische chemie.

5. Natuurkunde

Met 3 van de 35 miljardairs die een vorm van dit diploma hebben, is natuurkunde de vijfde beste opleiding om later miljardair te worden.

Meer rijke opleidingen

Niet getreurd als je van wetenschappen geen kaas gegeten hebt. Check het artikel van Forbes om alle opleidingen te bekijken. Lees met welke wo en hbo-studies je het hoogste en laagste startsalaris verdient. Of bekijk de top 10 MBO-opleidingen qua loon en baangarantie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.