Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 15 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn alle 4 miljardairs in België en hun vermogen

Van een voormalige suikerbaron die afstamt uit een Russische tsarenfamilie tot een self-made miljardair die ruzie kreeg met zijn ouders. Dit zijn alle vier miljardairs in België, met daarbij hun vermogen en hoe ze eraan zijn gekomen.

Nu we alle 12 miljardairs uit Nederland hebben belicht, is het tijd voor onze minzame zuiderburen. Wie heeft de gouden hand van Midas in België?

Alle miljardairs in België

De cijfers op het lijstje van alle miljardairs in België zijn gebaseerd op de World’s Billionaires List 2023 van het toonaangevende Forbes.

Eric Wittouck

De rijkste miljardair van België was de erfgenaam van Tiense Suiker, de suikerraffinaderij die hij voor net geen miljard verkocht in 1989. Wittouck is evenwel de zoon van een prinses uit de tsarenfamilie die in 1920 uit Rusland vluchtte. Hij vergrootte zijn fortuin aanzienlijk dankzij investeringen van de Amerikaanse beleggingsfirma Invus, waarvan zijn rechterhand tegenwoordig de leiding heeft. De miljardair zit niet stil ondanks een 76-jarige leeftijd. Wittouck investeerde zojuist nog in vier bedrijven in slechts negen dagen.

Vermogen: 8 miljard

Bron van inkomsten: Tiense Suiker / Invus

Nicolas D’Ieteren

Baas van D’Ieteren Group, een firma waarvan de portfolio voornamelijk uit investeringen in de auto-industrie en de vastgoedsector bestaat. Onder andere Lamborghini, Bugatti en Porsche worden exclusief door D’Ieteren naar België geïmporteerd. Het bedrijf bestaat sinds 1805 en is al zes generaties lang in handen van de familie die oorspronkelijk uit Nederland komt. De vader van Nicolas was een van de voorlopig laatste Belgen die een erfelijke adellijke titel kreeg, als baron in 2009.

Vermogen: 3,6 miljard
Bron van inkomsten: D’Ieteren Group

Catheline Perier D’Ieteren

miljardair, miljardairs, belgië, catheline D'Ieteren
(Afbeelding: SPG)

De tante van Nicolas D’Ieteren. Zelf is de Belgische miljardair niet langer betrokken bij het bedrijf, maar haar zoon is intussen vice-voorzitter van de Raad van Bestuur. Beiden zijn ook leden van de directie van SPDG, een investeringsmaatschappij.

Vermogen: 3 miljard
Bron van inkomsten: D’Ieteren Group / SPDG

Luc Tack

miljardairs, belgië
(Afbeelding: Tessenderlo Group)

Managing director en hoofdaandeelhouder van Picanol Group, een Belgische fabrikant van weefmachines en gietijzeren onderdelen. Luc Tack is tevens CEO van Tessenderlo Group, producent van plastiek en chemicaliën. Toen de self-made miljardair uit het West-Vlaamse Waregem – een stad waar uitsluitend geniën vandaan komen – achttien werd, vroeg en kreeg hij van de rechter legale onafhankelijkheid van zijn ouders om een bedrijfje te starten in de houtimport. Geen slechte zet blijkbaar.

Vermogen: 1,2 miljard
Bron van inkomsten: Picanol / Tessenderlo Group

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.