Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 2 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Romy Monteiro wint FHM500: Nederlands mooiste vrouw in beeld

De vrouwelijke jury van de FHM500 2023 en de Nederlandse stemmers hebben gesproken. Romy Monteiro is uitgeroepen tot de mooiste vrouw van Nederland. De eerste foto’s en video’s mogen we hier laten zien.

Romy Monteiro volgt Abbey Hoes op. Deze actrice, die al eens een Gouden Kalf won, ging er vorig haar met de winst vandoor. En dat resulteerde in deze fotoshoot. Het papieren blad met alle winnaars van 2023 bestel je HIER.

Romy Monteiro is de mooiste vrouw van Nederland

De FHM500 is anno 2023 allang niet meer de schoonheidswedstrijd die het ooit was. Dit jaar stond de verkiezing in het teken van Woman Power, voor het eerst was er dan ook een vrouwelijke jury. “Dit hebben we gedaan om vrouwen nog meer te betrekken in onze verkiezing”, zegt hoofdredacteur Chris Riemens. “Ook hebben we al onze fotoshoots door vrouwelijke teams laten produceren. Zo willen we een completer en realistischer beeld schetsen van wat schoonheid kan zijn.”

Mooi streven, goed marketingpraatje, kan ook niet anders in deze tijd. De fotoshoot met Romy Monteiro, de kersverse winnares van de FHM500 2023, is er in ieder geval niet minder op, zoals je hierboven ziet. “Of vrouwelijk schoon nog gevierd mag worden? Ik mag toch hopen van wel. Ik ben trots en blij op het feit dat ik een vrouw ben, dus ik vind ook dat ik dit mag uitdragen. Ik vind het alleen maar mooi dat dit gevierd wordt”, aldus de mooiste vrouw van Nederland in 2023.

De top 10 van de FHM500 in 2023

Romy Monteiro laat onder anderen Jutta Leerdam achter zich, die tweede eindigde in de FHM500 van 2023. Op nummer 3 staat supermodel Imaan Hammam.

  1. Romy Monteiro
  2. Jutta Leerdam
  3. Imaan Hammam
  4. Abbey Hoes
  5. Georgina Verbaan
  6. Kim Feenstra
  7. Jill Kortleve
  8. Gia Bab
  9. Robin Hölzken
  10. Linda Hakeboom

Maar op de bovenstaande dames komen we later terug. Nu graag de spotlights op zangeres, musicalactrice, presentatrice en winnares van de FHM500 2023 Romy Monteiro. Foto’s!

Meer foto’s uit de shoot bekijk je op de website van FHM. Het magazine bestel je HIER. Hieronder nog een aantal privéfoto’s van de mooiste vrouw van Nederland in 2023.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.