Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 28 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Imaan Hammam is de koningin van Victoria’s Secret 2.0

Nog niet zo lang geleden lag Victoria’s Secret op zijn gat, maar het merk heeft zijn rug gerecht. De campagne rond de Dream Angels Collection onderstreept dit nog maar eens, met het Nederlandse model Imaan Hammam in een absolute glansrol.

Als je Victoria’s Secret in één model moet samenvatten, dan kom je met Imaan Hammam een heel eind. Het 25-jarige topmodel vormt de ultieme brug tussen oud en nieuw.

Victoria’s Secret doet weer mee

Modellen liepen een tijdje geleden massaal weg bij ‘s werelds bekendste lingeriemerk. Er was breed gedragen kritiek op het gebrek aan diversiteit en inclusie in de campagnes en jaarlijkse modeshows. “Ik heb me nooit krachtig gevoeld als ik over de catwalk liep”, zei Bella Hadid 2019 over de Victoria’s Secret Fashion Show, die ze drie keer liep. “Tijdens mijn eerste Savage x Fenty Show voelde me ik voor het eerst wel sexy in lingerie.”

Imaan Hammam, victoria's secret, nederlands model, lingerie, dream angels, 2014
De 18-jarige Imaam Hammam wordt door Ariana Grande toegezongen tijdens de Victoria’s Secret Fashion Show 2014 (Afbeelding: Getty)

Terwijl Rihanna met Savage x Fenty aan de wereld liet zien hoe je alle vrouwen vertegenwoordigt met een lingeriemerk, sloeg Victoria’s Secret de en na de andere flater. Vreemde uitspraken over diversiteit van de hoge heren, een petitie van modellen tegen hun (oude) werkgever en meer slechte publiciteit leidden ertoe dat de jaarlijks show werd gecanceld. Dit moest anders, en godzijdank kwam er een nieuwe CEO. Het Amerikaanse merk sprong op de diversiteitstrein en vond zichzelf opnieuw uit. Tijd heelt alle wonden.

Het Nederlandse model Imaan Hammam

Inmiddels is het merk helemaal terug van weggeweest, en zelfs Bella Hadid is weer op haar oude nest te vinden. Ook het Nederlandse Imaan Hammam maakte zowel het oude als nieuwe Victoria’s Secret mee. De geboren Amsterdammer, met een Egyptische vader en Marokkaanse moeder, slaat de brug tussen het oude en nieuwe.

Imaan Hammam, victoria's secret, nederlands model, lingerie, dream angels, 2014, foto
Een persfoto uit de Dream Angels Collection (Afbeelding: Victoria's Secret)

Want laten we niet vergeten dat we allemaal groot fan waren van het merk en de jaarlijkse shows; er ging ook heel veel wél goed. Er moest gewoon even geschakeld worden tussen twee tijdsgeesten. Imaan Hammam zag hoe het niet moet, en laat nu zien hoe het ook kan.

Dream Angels in lingerie

Een campagne die exemplarisch is voor het nieuwe Victoria’s Secret, is die rond de Dream Angels Collection. Alle kleuren en maten zijn vertegenwoordigd, en de absolute A-celebs lopen ook nog altijd mee. Hailey Bieber, Imaan Hammam en Paloma Elsesser zijn de drie gezichten van de campagne. Gelukkig hebben we de foto’s nog, vergeet niet te swipen.

Hieronder een kleine compilatie van eerder werk van Imaan Hammam. Onder anderen naast dat andere Nederlandse model dat nu één van de prominente gezichten is van Victoria’s Secret: Jill Kortleve.

Lees in dit artikel waarom Bella Hadid terugkeerde naar Victoria’s Secret.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.