Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit Nederlandse model is hét gezicht van Victoria’s Secret 2.0

Bij het oude Victoria’s Secret kon je het als model met normale maten wel vergeten, maar sinds de rebranding is er heel wat veranderd. Het Nederlandse model Jill Kortleve is wat dat betreft het allesomvattende gezicht van het merk dat lingerie weer toegankelijk heeft gemaakt voor alle vrouwen.

Nog niet zo lang geleden werd Victoria’s Secret bekritiseerd vanwege een vermeend gebrek aan diversiteit en inclusie. En juist op dat moment kwam Rihanna’s lingeriemerk Savage x Fenty opzetten, waar deze aspecten de vanzelfsprekende basis vormen. De jaarlijkse Fashion Show werd definitief gecanceld, modellen tekende een petitie en liepen daarna massaal weg.

Jill Kortleve geeft Victoria’s Secret weer vorm

Inmiddels heeft Victoria’s Secret er met een nieuwe CEO een rebranding op zitten en en voldoet het lingeriemerk aan de normen en waarden van nu. De campagnes worden gesierd door modellen met normale maten, topmodellen van weleer keren terug. Zo heeft Bella Hadid het merk weer omarmd. Net als het Nederlandse model Jill Kortleve is ze een van de gezichten van de nieuwe campagne #VSFeelTheLove.

Alles in het nieuwe Victoria’s Secret komt samen in de uitstraling van Jill Kortleve. Het lingeriemerk werkte voor de rebranding aan een realistische culturele verdeling en tevens een gezonde verhouding van lichaamstypen. Met haar normale maten, die voorheen niet als normaal werden beschouwd, en roots is ze hét gezicht van deze transformatie.

Het Nederlandse model in vogelvlucht

De in Heerlen geboren Jill Kortleve heeft een Nederlandse vader en Surinaamse moeder met Indonesische en Indiase genen. Het 30-jarige Nederlandse model werd een aantal jaren geleden ontdekt door een vriendin, die het bureau The Movement Models in Amsterdam oprichtte. In 2020 liep ze op de catwalk van Chanel tijdens Paris Fashion Week. Ze was het eerste ‘healthy-size model’ dat dit deed sinds 2010, toen Crystal Renn model stond voor het bedrijf. Destijds werden dergelijke modellen nog plus-size genoemd, een term die met terugwerkende kracht belachelijk klinkt.

jill kortleve, chanel, 2020, nederlands model, victoria's secret, lingerie
Jill Kortleve voor Chanel in 202 (Afbeelding: Getty)

Het Nederlandse model liep ook shows voor onder anderen Alexander McQueen, Michael Kors, Fendi, Jacquemus, Valentino, Mugler, Rag & Bone, Prabal Gurung, Simone Rocha en Kate Spade. En tussen topmodellen als Bella Hadid, Adut Akech Bior, Hailey Bieber, Paloma Elsesser en Candice Huffine is ze nu de letterlijke vertolking van Victoria’s Secret 2.0. Een compilatie van haar laatste werk.

Naast Jill Kortleve loopt er ook nog een half-Nederlands model te shinen in de lingerie van Victoria’s Secret 2.0. Maak hier kennis met Solange van Doorn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.