Redactie
Redactie Human Interest 2 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

FHM500: Abbey Hoes gekroond tot mooiste vrouw van 2022

Jarenlang was ze vaste klant in de top 30 van de FHM500, maar de hoogste trede mocht Abbey Hoes nooit beklimmen. Daar is sinds 1 juni echter verandering in gekomen. De actrice werd tijdens een spetterend feest uitgeroepen tot de mooiste Nederlandse vrouw van 2022. Hier zijn de eerste bewegende beelden van de fotoshoot.

Abbey Hoes neemt hiermee het stokje over van Monica Geuze, en dat vindt de 28-jarige actrice een grote eer: “Ik vind het een enorme eer dat ik in een illuster rijtje van voormalig winnaressen mag staan,” aldus de kersverse nummer één van de FHM500 2022.

Abbey Hoes is de mooiste vrouw van Nederland 2022

Hoewel Abbey Hoes dolblij is met haar nieuwe titel, wil ze deze prestatie wel in perspectief plaatsen: “In principe zeggen titels en prijzen me niet zoveel. Het is altijd een momentopname van een aantal mensen. Maar net als bijvoorbeeld het winnen van een Gouden Kalf is het wel een heel groot compliment. Ik geloof niet zo in winnaars, verliezers of een nummer 1. Ik vind het wel onwijs lief dat ik deze titel heb gekregen, maar als ik in de spiegel kijk heb ik niet zoiets van: ‘Oh yeah, daar is ze hoor: de mooiste vrouw van Nederland.”

Toch is dat wel de titel die ze in ieder geval een jaar lang mag dragen. Dat heeft ze natuurlijk vooral te danken aan zichzelf, maar ook aan de FHM-lezers en de redactie van de FHM500. De lijst wordt namelijk samengesteld op basis van stemmen die binnen zijn gekomen via social media en op FHM500.nl, gecombineerd met de expertise van de FHM-redactie.

De FHM500 kijkt verder dan het uiterlijk

Aan het roer van die redactie vinden we hoofdredacteur Chris Riemens. Ook hij staat volledig achter de keuze om Abbey Hoes uit te roepen tot mooiste vrouw van Nederland: “Dik verdiend dat Abbey deze titel wint. Ze is een prachtige, intelligente en lieve vrouw die als actrice aan een geweldige carrière bezig is. Ze staat al sinds 2016 onafgebroken in de top-30, dus het werd ook wel eens tijd dat ze de nummer 1 van de FHM500 zou worden.”

Zoals Chris Riemens al duidelijk maakt, wordt er voor de FHM500 naar meer gekeken dan alleen looks. Daarom heeft FHM samen met hoofdsponsor TABAC Fragrances besloten om het thema Women in Control aan de verkiezing te koppelen.

Meer dan een vleeskeuring

Winnares Abbey Hoes is blij met die beslissing, want ook zij had in eerste instanties wat twijfels over de lijst: “Mijn reactie toen ik jaren geleden voor het eerst kennismaakte met de FHM500? ‘Wat is dit nou weer voor enorme vleeskeuring!’ Maar door gesprekken met hoofdredacteur Chris Riemens en vrouwen uit de lijst ben ik er echt anders naar gaan kijken. Ik kwam erachter dat mijn eerste indruk was gebaseerd op mijn eenzijdige, feministische blik. Vrouwen die in de lijst staan kunnen zich echt empowered voelen, daarnaast is het bedoeld als compliment richting al die vrouwen.”

Bij het winnen van de FHM500 hoort ook een prachtige shoot. Dit jaar is daarop geen uitzondering. In bovenstaande video krijg je alvast een voorproefje, maar voor de complete shoot zul je toch echt de FHM500 in huis moeten halen. Deze is nu online exclusief verkrijgbaar via Wehkamp.nl. Je krijgt het magazine aankoop van een TABAC-product naar keuze. Verder is het magazine verkrijgbaar bij alle vestigingen van Etos en Kruidvat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.