Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 7 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Jacquemus en Nike onthullen de sneakers uit je zoetste droom

Als er één modeontwerper gewild is op dit moment, dan is het Simon Porte Jacquemus. Zijn achternaam is uitgeroeid een uiterst stijlvol en elegant modehuis, dat nu de handen ineen geslagen heeft met Nike voor een paar Air Force 1-sneakers met een twist. Dat wordt een ellenlange digitale wachtrij voor de J Force 1, zoals de schoenen worden genoemd.

Jacquemus is naast een briljant ontwerper ook een boegbeeld van de van de LGBTQ+ gemeenschap. Dat de sneakers uitgerekend in de Pride-maand uitkomen, is dan weer toeval. Geen regenboogkleuren, maar klassiek zwart en wit.

Jacquemus x Nike Air Force 1 x ACG Terra

Toen Jacquemus begin dit jaar de samenwerking met Nike onthulde, was er slechts een hangtag met JF1 om de veters te zien, waarna iedereen ervan uiting dat het om een adaptatie van de Air Force 1 zou gaan. Dat is deels waar, maar Jacquemus en Nike hebben ook nog een vleug ACG Terra toegevoegd aan de nieuwe sneakers, die zowel in het zwart als wit verschijnen. Zo beschikken de J Force 1-schoenen over een outdoor gripzool, die in een gevlochten motief doorloopt tot op de zijkant van de schoen.

Jacquemus x Nike Air Force 1 x ACG Terra, sneakers, zolen
Verkrijgbaar in wit en zwart (Afbeelding: Jacquemus x Nike)

Extreem stijlvol, als je het ons vraagt. Veel beter dan slechts een aanpassing van de Air Force 1, wat toch een beetje voorspelbaar zou zijn. De samenwerking tussen Jacquemus en Nike heeft juist geresulteerd in een compleet nieuw model. De sneakers vormen een heerlijke mix tussen outdoor, design en minimalisme.

Wanneer en waar koop je de J Force 1-sneakers

Jacquemus x Nike Air Force 1 x ACG Terra komt er zoals gezegd in het zwart en wit, en wie weet in de toekomst in verschillende kleuren. De zwarte en witte J Force 1-sneakers gaan in ieder geval op 13 juni in de verkoop via de website van het Franse modehuis en kosten 170 euro. Dat valt nog mee voor een collab van deze allure. Coole details naast zolen zijn de vetertag met JF1 en de gebroken witte veters met een subtiel logo aan de uiteindes.

Jacquemus x Nike Air Force 1 x ACG Terra, witte sneakers, zolen
We like! (Afbeelding: Jacquemus x Nike)

Mocht je geld te veel hebben of mode-inspiratie willen opdoen: check dan eens de nieuwe herencollectie van Jacquemus.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.