Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Messi gaat bij Al-Hilal meer verdienen per uur dan jij in een jaar

Lionel Messi en Sergio Busquets lijken te worden herenigd, alleen niet bij FC Barcelona. Al-Hilal wordt volgens verscheidene bronnen hun nieuwe club en de kleine Argentijn zou al getekend hebben.

Bij de deal zou ook Jordi Alba nog betrokken zijn, om de reünie compleet te maken. Over een eventueel salaris van Messi’s voormalige teamgenoten is nog niets bekend, maar de eisen van de kersverse wereldkampioen zijn onderhand een publiek geheim.

Het salaris van Messi bij Al-Hilal

Onder meer Forbes ving op dat Messi in Saudi-Arabië gaat tekenen voor een salaris van 600 miljoen euro per jaar. Andere bronnen hebben het over een jaarsalaris van tussen de 400 en 500 miljoen euro per jaar.

Hoe dan ook: als je het wereldrecord ‘zo snel mogelijk miljardair worden’ wil breken, moet je even goed oefenen en dan in Saudi-Arabië gaan voetballen. Laten we om de boel in perspectief te zetten uitgaan van 500 miljoen per jaar voor Messi bij Al-Hilal.

Dit gaat de vlo per uur verdienen in Saudi-Arabië

Bij dit soort bedragen ga je namelijk pas echt met je ogen knipperen als je het in perspectief ziet. Zelfs de penningmeester van Al-Hilal zal hiervan even opkijken.

Het salaris van Messi Periode
€ 500.000.000 Per jaar
€ 41.666.666,67 Per maand
€ 9.615.384,62 Per week
€ 1.369.836,01 Per dag
€ 57.077,63 Per uur
€ 951,29 Per minuut
€ 15,85 Per seconde

Juist, een stuk meer dan Ronaldo, die in Saudi-Arabië slechts 2,54 euro per seconde verdient. Dat ze de Portugese strandjanet in zo’n beetje ieder stadion pesten door ‘Messi’ te scanderen, moet hij op de koop toenemen.

Messi is op vakantie en neemt mee…

… de minister van Toerisme van Saudi-Arabië. Jawel, Messi is naast voetballer ook toeristisch ambassadeur van het land. Daarvoor hoeft hij alleen af en toe vakantie te vieren en op de foto te gaan bij typisch Saudische aangelegenheden. Hebben we het niet over stenigingen en openbare terechtstellingen, denk eerder aan speelhallen en dierentuinen. Lees hier wat hij verdient met zijn bijbaantje.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.