Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

3 coole camper-occasions voor minder dan 10.000 euro

Van plan om deze zomer weer naar een Franse camping te karren, maar geen geld voor een door SpaceX-personeel ontwikkelde kampeerwagen? Geen nood. Wij hebben drie betaalbare camper-occasions voor je uitgezocht.

Op verkoopsite Gaspedaal.nl worden namelijk niet alleen tweedehandsauto’s aangeboden, maar ook gebruikte campers. Zelfs met een budget van maximaal 10.000 euro is er een hoop leuks te vinden.

Betaalbare camper-occasions

We hebben drie verschillende camper-occasions voor je geselecteerd. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Voor deze prijs hoef je geen hypermoderne villa op wielen te verwachten, maar wie niet vies is van een paar gebruikssporen heeft genoeg tweedehands campers om uit te kiezen.

1. Toyota RH 11 Hiace – 8.500 euro

Terug naar de 80s met deze Toyota RH 11 Hiace. Dit pareltje is ongetwijfeld de mooiste camper op deze lijst met occasions. De Toyota komt uit 1982 en is daarmee belastingvrij. Ondanks zijn leeftijd heeft de camper pas 116.000 kilometer gereden.

Camper campers occasion occasion tweedehands gebruikt
(Afbeelding: AutoTrack / Willems Automobielen)

Snel zal je overigens niet op de camping aankomen. De 1.6-liter viercilinder levert namelijk maar 67 pk. Dit is overigens de enige camper van de drie met een benzinemotor. Een machtig mooie camper ‘voor de hobbyist’, zegt de adverteerder erbij. De eerste twee jaar zal je echter weinig hoeven sleutelen, want de occasion wordt afgeleverd met apk.

2. Ford Transit Connect – 9.950 euro

Vind je die Toyota maar oude meuk, dan is deze Ford Transit Connect misschien iets voor jou. De camper komt uit 2004, heeft 211.000 kilometer op de klok en wordt aangedreven door een 1.8-liter turbodieselmotor.

Camper campers occasion occasion tweedehands gebruikt
(Afbeelding: AutoTrack / Autobedrijf Kiewiet)

De Ford is wel wat compacter dan de retro-Toyota, al is achterin evengoed met twee personen te slapen. Het is wel wat meer proppen dan in de andere camper-occasions.

3. Hymer Alkoof – 9.950 euro

Deze Hymer Alkoof is gebaseerd op een Fiat Ducato uit 1992 en de onmiskenbare ruimtekoning van het trio. Een typische camper met een bankje, tafeltje, fietsendrager, keukentje, hoogslaper en zelfs een compact badkamertje. Wat dat betreft is het de meest volwaardige camper op deze lijst.

Camper campers occasion occasion tweedehands gebruikt
(Afbeelding: AutoTrack / Autobedrijf Hazet)

De camper-occasion heeft een kleine 211.000 kilometer ervaring en wordt aangedreven door een viercilinder dieselmotor van Fiat. Erg rap gaat ook deze met zijn 75 pk niet. Wij zullen de amateurfilosoof uithangen met een schitterend cliché: het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe. Rustig cruisen zou overigens goed moeten kunnen, aangezien er ooit een cruisecontrolsysteem is ingebouwd, al durft de aanbieder niet te garanderen dat het werkt.

Extreem luxueuze camper

Drie totaal verschillende campers die één ding gemeen hebben: je betaalt er nog geen 10.000 euro voor. Heb je nou een iets dikkere portemonnee? Dan kun je ook eens een kijkje nemen in deze extreem luxueuze Mercedes-camper met een gigantisch prijskaartje.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.