Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 15 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Adidas Samba x Inter Miami FC x Messi

Adidas heeft de populairste sneakers op aarde een ‘Lionel Messi make-over’ gegeven. Hier is de Samba x Inter Miami FC.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag een paar schoenen in de altijd lekkere kleurencombinatie zwart-roze, met een gummy zool als fundament.

In 2023 is de Adidas Samba als eerst geëindigd op de Lyst Index in de categorie populairste sneakers op aarde. En in 2024, is die populariteit nog niet afgenomen. Ooit ontworpen als voetbalschoenen voor harde bevroren ondergronden, nu domineren ze het straatbeeld.

Adidas Samba x Inter Miami FC x Messi

Een paar Adidas Samba x Inter Miami FC hadden we vorig jaar nog niet zo interessant gevonden. Ware het niet dat de club van eigenaar David Beckham vorig seizoen Lionel Messi kocht, de beste voetballer ooit. Dat leverde alleen al een krankzinnige stijging in kaartprijs- en verkoop op, om over de rest van de ‘Messi Mania’ maar te zwijgen.

adidas samba inter miami fc messi populairste sneakers op aarde
(Afbeelding: Adidas)
adidas samba inter miami fc messi populairste sneakers op aarde zwart roze
(Afbeelding: Adidas)

De Amerikaanse voetbalclub wordt gesponsord door Adidas en dan is de rekensom simpel. Tel de populairste sneakers ter wereld bij de beste voetballer ooit op, en je hebt een succesformule. De sneakers komen uit in het roze met zwarte details (gebaseerd op het thuistenue) en zwart met roze details (het uitshirt). Nu te koop voor 120 euro.

Top 5 sneakers van vorige week

Weekje even niet op Manners gekeken? Wees gerust, we hebben alle nieuw uitgelichte sneakers zoals ieder weekend weer op een hoop gegooid. Check hier de top 5 schoenen van week 15, inclusief als Air Max 97 verklede New Balance-stappers.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.