Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 1 jul 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Asics Hay x Skyhand OG

De trend van platte sneakers heeft ook Asics bereikt. In samenwerking met het Deense designmerk Hay komt het Japanse sportmerk met een eigen equivalent van de Adidas Spezial. Juist, retro schoenen in handbalstijl. Beter goed gejat dan slecht bedacht, zullen we maar zeggen. Check de Asics Hay x Skyhand OG.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een opvallend model uitlichten. Vandaag een paar handbalschoenen voor sneakerliefhebbers die nét even iets anders willen dan de Adidas Spezial.

Sneakers van de dag: Asics Hay x Skyhand OG

Om tot een stel puike retro handbalschoenen te komen, schakelde Asics dus designmerk Hay in. Logische keuze, te weten dat Denemarken een handballand bij uitstek is. Het resultaat is een trio uiterst stijlvolle sneakers, die door het leven gaan als Skyhand OG.

asicx hay x skyhand og nieuwe handbal sneakers groen
(Afbeelding: Asics)
asics hay x skyhand og nieuwe handbal sneakers lilla
(Afbeelding: Asics)
asics hay x skyhand og nieuwe handbal sneakers blauw
(Afbeelding: Asics)

De Hay x Skyhand OG-sneakers van Asics zijn beschikbaar in drie verschillende kleuren (groen, lichtblauw, pastel roze), allemaal met een bruine gumzool als fundament. Maar op termijn komen er veel andere kleurcombinaties bij, waarvan verschillende al zijn onthuld. Nu te koop voor 120 euro.

Adidas Spezial, de klassieke sneakers in handbalstijl

We noemden het model al even, de Adidas Spezial. Veel klassiekere handbalschoenen ga je niet vinden. Onlangs kwamen de sneakers uit in nieuwe kleuren, waaronder deze babyblauwe-lichtgele editie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.