De 10 best betaalde sporters per Instagram-post in 2019

Naast een krankzinnig contract verdienen de Ronaldo’s en Messi’s van deze wereld ook bizar veel aan sponsoring. Dit zijn de tien best betaalde sporters per Instagram-post, inclusief Zlatan Ibrahimovic, die weer terugkeert bij AC Milan.

Als je als merk iets aan de man wil brengen, is het inzetten van een mannelijke mannen-man een puike insteek. Merken als Nike en Pepsi investeren niet voor niets een godsvermogen in gelikte en bombastische reclame’s met de beste sporters. Tegenwoordig gebeurt het op Instagram en dat weten die merken ook. En over een paar minuten weet jij hoeveel de grootste atleten van de wereld per gesponsord bericht kunnen krijgen.

Instagram Rich List 2019: de best betaalde sporters

Mannen die de top 10 net niet halen, zijn toch zeer grote namen als Conor McGregor, Mohammed Salah en Stephan Curry. McGregor is bijvoorbeeld ‘maar’ $169.000 per gesponsord bericht waard. Arme stakker. De top 10 vertegenwoordigt een gezellig gezelschap van voornamelijk (ex-)voetballers, basketballers, een golfer en een cricketspeler. Benieuwd wat ze mogen beschrijven per bericht? Let’s go. De top 10 is gebaseerd op cijfers van Hopper; bekijk de volledige Instagram Rich List 2019 hier.

#10 / Luis Suarez

We vinden het best knap dat ‘de bijter’ in deze lijst staat: hij is niet moeders mooiste en hij is niet dé absolute ster van FC Barcelona. Die komt later. Zijn insta-game is ook niet erg gelikt, maar toch mogen merken een slordige $184.000 neerleggen voor een bericht op Luis zijn Instagram. Zo’n 33 miljoen volgertjes zien dat vervolgens.

View this post on Instagram

Los invito a conocer los nuevos altavoces T6 Plus Bluetooth que @tronsmart lanza para celebrar su sexto aniversario. Son increíbles. El sonido es muy bueno y elegante. Excelente para disfrutar en casa. Descubrí más y participa para ganar uno en su give away! bit.ly/lsist6p #Luissuarez #football #tronsmart #speaker #win I encourage you to check the new T6 Plus Bluetooth Speaker that @tronsmart is launching to celebrate its 6th anniversary. It’s impressive, the sleek and deep bass. Great to enjoy a nice moment at home. Discover more and participate to win one of 40 speaker to give away! bit.ly/lsist6p #Luissuarez #football #tronsmart #speaker #win

A post shared by Luis Suarez (@luissuarez9) on

#9 / Virat Kohli

Eerlijk: voor ons een complete onbekende, deze Indiase cricketspeler. Maar ja, als je dan even nadenkt en beseft dat India knettergroot is en cricket de populairste sport, is het best wel begrijpelijk. Waarschijnlijk dé manier om iets aan de Indiase man te brengen, mocht je dat willen. Daar mag je dan wel $196.000 voor betalen.

View this post on Instagram

Here's something to make the #one8 (1/8) day special! 😃 Top stuff @nikkfreestyler @post.guru 💯#PlayTheDay @oceanbeverages

A post shared by Virat Kohli (@virat.kohli) on

#8 / Zlatan Ibrahimovic

Dat deze man erin staat, dat hadden we dan weer wel verwacht. Zlatan zelf zal overigens beweren dat hij niet in de lijst staat, maar de lijst in hem. Of zoiets. Verzin iets overdreven zelfverzekerds en iets met leeuw of God en je kan zijn uitspraken aardig uittekenen. Prima. Je wil weten wat hij waard is per Instagram-post hè? $200.000. Gisteren werd bekend dat hij terugkeert bij AC Milan.

View this post on Instagram

So excited about my new Samsung Galaxy S10+ Get it at Samsung.com #DoWhatYouCant #TeamGalaxy

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

#7 / Gareth Bale

Ah, Gareth. De enige golfer in de top 10 die naast zo’n $218.000 per gesponsord bericht, ook nog eens fantastisch goed betaald krijgt om bij Real Madrid op de bank te zitten. Lekker leven hoor.

View this post on Instagram

Can't wait for the US Open to get started. Pebble is such an awesome place, as long as you drive it well. Cheering for all the #TeamTaylorMade guys this week, especially @djohnsonpga. #usopen

A post shared by Gareth Bale (@garethbale11) on

#6 / Ronaldinho

Oeh, deze hadden we ook niet per se verwacht. Niet meer, in ieder geval. Al gunnen wij de goedlachse Braziliaan elke cent hoor, zeker omdat zijn carrière een beter en glansrijker einde had mogen krijgen. Over krijgen gesproken: Ronaldinho kan $256.000 per bericht krijgen. Snap je meteen weer waarom hij altijd lacht.

View this post on Instagram

Festa incrível de lançamento da @cervejabrussels no Brasil 🇧🇷 aqui em BH… Cerveja top demais! Super recomendo!

A post shared by Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinho) on

#5 / LeBron James

De enige basketballer en in deze lijst en wat voor één. Met LeBron James passeren we ook de grens van de 50 miljoen volgers en om al die volgers te bereiken, mogen merken $272.000 overmaken naar de Amerikaan. Weinig merken doen dit overigens, want naast een heleboel Nike-promotie zijn er weinig andere merken te bekennen op zijn Instagram-pagina.

View this post on Instagram

It’s been a long road… @rimowa #TheKidfromAKRON👑

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

#4 / David Beckham

We vragen ons serieus af hoe Becks ooit de boeken in zal gaan: als fantastisch stijlvol uithangboord of als voetballer. We denken ergens zomaar dat eerste. Beckhams hoge eindnotering is natuurlijk volledig naar verwachting: hij is werelberoemd, ziet er belachelijk goed uit en hij heeft een vervelende rotstem. Maar ja, dat laatste hoor je niet op foto’s hè. We nemen een grote sprong in het kostenplaatje, want David Beckham kan $357.000 bijschrijven per bericht.

View this post on Instagram

25 years of Predator 🙌🏻 @adidasfootball @zidane

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

#3 / Lionel Messi

Misschien wel de sporter in de lijst die dit plekje het meest aan zijn sportieve prestaties te danken heeft. Messi houdt niet van interviews, verschijnt sowieso niet vaak en graag in de media en hij heeft dan ook lang niet zo’n reputatie als David Beckham of Cristiano Ronaldo. Maar ja, hij wordt wel door velen als de beste voetballer ooit beschouwd en hij is al jarenlang de absolute ster van een van de grootste clubs op aarde. En dat telt allemaal mee wanneer hij weer eens $648.000 ziet verschijnen.

View this post on Instagram

Apoyando la colaboración y unidad global como embajador orgulloso de @Expo2020Dubai. /// Supporting global unity and collaboration as a proud @Expo2020Dubai ambassador. #Expo2020 #Dubai

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

#2 / Neymar

Neymar da Silva Santos Junior: sinds zijn zestiende de grootste held van het grootste voetballand van de wereld en uithangboord van Nike. De Braziliaan is net zoals de nummer 1 in dit rijtje niet bang voor een mediaoptreden meer of minder en dat legt hem geen windeieren: $722.000. Per. Bericht. Ongetwijfeld valt ‘ie op de grond als het is overgemaakt.

View this post on Instagram

Que lindo o dia de hoje, que honra ter a presença de tantas pessoas do mundo inteiro no lugar onde vivi. Obrigado @redbull @redbullbr por nos proporcionar estes momentos 👏🏽👏🏽 @redbullneymarjrsfive

A post shared by ene10ta Érre 🇧🇷 👻 neymarjr (@neymarjr) on

#1 / Cristiano Ronaldo

De absolute grootverdiener, het kan er maar één zijn natuurlijk: Cristiano Ronaldo. CR7. De man met eigen merken, de man met de looks, de man die maar liefst $975.000 (!) per gesponsorde post kan krijgen. Weet je meteen waarom dit shampoo-merk hieronder zo duur is. Het verschil met #2 Neymar is ruim $250.000, maar dat is eigenlijk wel logisch te verklaren wanneer we kijken naar het aantal volgers: dat is namelijk ook ruim 50 miljoen. Hiermee is Cristiano ook de meest gevolgde sporter, overigens.

View this post on Instagram

There is only one shampoo for me. #ClearMen #KeepAClearHead #NoDandruff #ClearHairCare #Menshampoo

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

💸 Lees ook: Cristiano Ronaldo’s nieuwe horloge kost meer dan Lasse Schöne

Reageer op artikel:
De 10 best betaalde sporters per Instagram-post in 2019
Sluiten