Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 30 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix stunt met veelbelovende 90’s reboot van That ’70s Show

Hello Wisconsin! That ’70s Show krijgt eindelijk de reboot waar vele fans van de serie al jaren op hoopten. Netflix maakte namelijk bekend dat Red en Kitty een nieuwe generatie stoners in huis zullen nemen. Maar dan in de nineties. That ’90s Show is vanaf januari te streamen.

Haal je retro-broek maar vanonder het stof of de berg kleding uit die vintagewinkel om de hoek. Netflix steekt de populaire komische serie That ’70s Show in ieder geval in een nieuw nineties-jasje. En oude bekenden Red en Kitty Foreman zijn ook van de (verkleed)partij!

Zijn er voorts nog oude hippies die deel uitmaken van de cast van That ’90s Show? Netflix houdt de lippen in de teaser-trailer hierboven stijf op elkaar, maar daar heeft de streamgigant goede redenen voor.

That ’90s Show op Netflix

De andere personages uit That ’70s Show die terugkeren in That ’90s Show zijn niet echt een geheim, maar de meesten zullen naar verwachting alleen in cameo’s verschijnen. Vermoedelijk wil Netflix anticiperen op hun terugkeer in plaats van alles weg te geven in één enkele trailer. Bovendien zet het gebrek aan bekende gezichten in de trailer van de sequel de jongere generatie centraal. Een slimme zet wat ons betreft.

that '70s show, that '90s show, netflix
De nieuwe generatie stoners in That ’90s Show (Afbeelding: Netflix)

Naast Red en Kitty zal Topher Grace terugkeren als hun zoon Eric, samen met zijn vrouw Donna Pinciotti, gespeeld door Laura Prepon. Ook Ashton Kutcher als Michael Kelso en Mila Kunis als Jackie Burkhart zullen in That ’90s Show getrouwd zijn. Waarschijnlijk bedoeld als speelse knipoog naar het huwelijk van het Hollywood-stel.

Fan-favoriet Leo uit That ’70s Show

Wilmer Valderrama als Fez is het laatste lid van de oorspronkelijke jonge cast dat terugkeert. Tot slot is ook bevestigd dat fan-favoriet Leo, vertolkt door Tommy Chong, minstens een kleine opwachting zal maken. Danny Masterton die Hyde speelt, keert sowieso niet terug. De acteur stond terecht voor meerdere beschuldigingen van verkrachting, maar de zaak is nietig verklaard nadat de juryleden het niet eens konden worden over zijn (on)schuld.

De hoofdrol in That ’90s Show wordt gespeeld door Callie Haverda als Leia Forman, de tienerdochter van Eric en Donna. Terwijl de romantische reünie van het paar aan het einde van That ’70s Show enigszins dubbelzinnig werd gelaten, bevestigt het bestaan van Leia dat het koppel in de jaren ’80 een gezin heeft gesticht. In de nieuwe Netflix-serie brengt Leia de zomer door in Point Place bij haar grootouders Red en Kitty, die nog steeds in hun iconische huis wonen. Maar dan met een licht aangepast behang voor het nieuwe tijdperk.

Kun je niet wachten tot 19 januari? Check dan deze schatkist aan films en series die in december op Netflix en op HBO Max verschijnen. En ken je de nieuwe Netflix-hit Wednesday al?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.