Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 28 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix scoort monsterhit met briljante spin-off The Addams Family

Wednesday is de nieuwe hit op Netflix. De zoveelste spin-off van The Addams Family is op dit moment wereldwijd de best bekeken serie op de streamingdienst en weer steelt een tiener de show.

The Addams Family ken je natuurlijk als de fictieve familie, bedacht door de Amerikaanse striptekenaar Charles Addams. De familie verscheen aanvankelijk in strips, later ook in films, televisieseries, musicals en computerspellen. Centraal daarin staat altijd weer de satirische versie van het ideale Amerikaanse gezin. Het is een excentrieke, rijke familie die houdt van alles dat grotesk en macaber is. De leden zijn zich totaal niet bewust van het feit dat anderen hen vreemd of angstaanjagend vinden.

Wednesday op Netflix

Een van de familieleden is Wednesday, bekend als een een stil en ietwat pathetisch kind en de dochter van Gomez en Morticia. Over haar gaat de massaal bekeken nieuwe serie op Netflix. Ze is slim, sarcastisch en een beetje dood vanbinnen. Terwijl ze nieuwe vrienden en vijanden maakt op de Nimmermeer Academie (Nevermore Academy) onderzoekt ze een reeks moorden.

De 16-jarige Wednesday Addams wordt gespeeld door de 20-jarige Jenna Ortega, het meest bekend van haar rol als Ellie Alves in het tweede seizoen van Netflix-serie You. Een andere grote rol is weggelegd voor Gwendoline Christie (Brienne of Tarth in Game of Thrones). Zij speelt schooldirecteur Larissa Weem, tevens oud studie- en kamergenoot van Mortica. Laatstgenoemde wordt gespeeld door Catherine Zeta-Jones, al heeft zij als moeder een bescheiden rol in deze nieuwe hit. De serie is geregisseerd door Tim Burton

The Addams Family spin-off best bekeken serie

Er zijn door de decennia heen heel wat versies en spin-offs van The Addams Family geweest, maar die waren niet allemaal even succesvol. Wednesday wel. Wereldwijd is het de best bekeken Netflix-serie van nu, ook in Nederland en België staat de monsterhit op nummer één. Bekijk het volledige kijkoverzicht op FlixPatrol.

wednesday, spin off serie, the addams family, netflix, hot, wereldhit, mortica, catherine zeta jones
Catherine Zeta-Jones als Mortica (Afbeelding: Netflix)

Ook recensenten zijn positief tot lovend. “Het is altijd risicovol om een geliefd instituut binnen de popcultuur opnieuw te interpreteren. Maar Wednesday is op alle vlakken briljant. Het personage hoeft zich geen zorgen te maken dat haar reputatie wordt besmeurd”, aldus The Los Angeles Times. Op Rotten Tomatoes scoort de spin-off serie van The Addams Family een 72% onder recensenten en 88% onder het publiek. IMDb geeft een 8,5 uit 10.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.