Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 17 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin onthult F1 Medical Car als straatauto voor consument

Wie geregeld Formule 1 kijkt, heeft hem vast weleens voorbij zien komen: de medical car van Aston Martin in de vorm van een DBX 707. De Britse sportwagenfabrikant maakt nu een productieversie van zijn medical car in die o-zo mooie kleur Podium Green.

Sinds begin 2021 racet Aston Martin in de Formule 1. Voor het gemak rekenen we de vijf onsuccesvolle F1-races waar het merk ruim 60 jaar geleden aan meedeed niet mee. Toch rijden er elk weekend meer Aston Martins dan de twee Formule 1-wagens van Alonso en Stroll over de baan.

Stokje overgenomen van Mercedes

Aston Martin heeft de taak om een safety car en medical car aan de FIA te leveren in 2021 namelijk van Mercedes AMG overgenomen. Om die reden zien Formule 1-fans met enige regelmaat een groene Aston Martin Vantage en DBX 707 op het circuit.

Aston Martin DBX 707 AMR23 F1 Formule 1
De medical car in de Formule 1. (Afbeelding: Aston Martin)

Velen zijn gecharmeerd van zowel het medische hulpvoertuig als de bliksemsnelle safety car. Daar speelt Aston Martin nu op in. Het merk maakt een speciale AMR23-versie van de DBX 707, die een replica moet zijn van de medical car. Deze heeft dezelfde groene lak met neongroene accenten, die je tot in het interieur terugvindt.

Aston Martin DBX 707 AMR23-editie als bliksemsnelle SUV

Onderhuids is het dezelfde auto. Ook de AMR23-editie wordt dus aangedreven door een 4.0-liter V8 met – je verwacht het niet – 707 pk. Daarmee doet de SUV een 0 tot 100-sprintje in slechts 3,3 seconden en behaalt de Aston Martin een topsnelheid van 310 kilometer per uur. Dat zullen niet de enige schokkende cijfers zijn. Het prijskaartje is nog niet bekend, maar de standaard DBX 707 kost al ruim 320.000 euro. Bij de AMR23 zal er ongetwijfeld nog een special edition-premie bij komen. Lees hier meer over de auto, en registreer je interesse.

De autofabrikant timet deze speciale editie uitstekend. Waar het Formule 1-team in 2022 tijdens geen enkele race hoger wist te finishen dan P6, heeft Fernando Alonso, die sinds dit jaar voor het team rijdt, in de eerste vijf races van het jaar al vier podiums gescoord. De schare fans van het AMR Formule 1-team groeit in rap tempo en daarmee ook het animo voor de Aston Martin DBX 707 AMR23-editie.

F1-toekomst Nyck de Vries onzeker: zoveel euro schade reed hij al

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.