Martin de Coninck
Martin de Coninck Auto's 13 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Roger Federer ontwerpt Mercedes en haalt inspiratie uit tennisbal

Nog geen twee maanden nadat Roger Federer zijn tennisracket voorgoed aan de wilgen hing, heeft de immer vriendelijke Zwitser al een nieuwe hobby: het ontwerpen van auto’s. Zo heeft hij direct maar een unieke Mercedes-AMG auto ontworpen, geïnspireerd op zijn favoriete bal. Jawel, een tennisbal.

De tennisvirtuoos is dus ook van andere markten thuis. Voor zijn projectje mocht hij een Mercedes-AMG GT 63 S E Performance compleet naar wens omtoveren om zijn 24-jarige carrière en twintig grand slam-titels te vieren. Het resultaat: een prachtig gestroomlijnde, kanariegele snelheidsduivel.

Roger Federer transformeert Mercedes tot tennisbal

De buitenkant van de Mercedes-AMG GT 63 S E Performance heeft dezelfde knalgele kleur als een tennisbal. Een felle donder dus, die misschien niet eens verlichting nodig heeft in het donker. De felle kleur wordt nog wel her en der onderbroken door het Roger Federer-logo.

roger federer, gele mercedes amg, tennisbal, 2
(Afbeelding: Sotheby’s)
(Afbeelding: Sotheby’s)

Roger Federer is natuurlijk meer dan een van ’s werelds meest succesvolle sporters aller tijden; hij is ook een merk. En een filantroop, die ontzettend veel investeert in goede doelen, dus de letters RF mogen natuurlijk niet ontbreken in zijn ontwerp. Al is het maar om zijn nalatenschap te symboliseren. De opbrengsten van de auto gaan naar een goed doel.

Fluwelen techniek en brute kracht

Van buiten heeft de unieke Mercedes-AMG GT 63 S E Performance dus een prachtige Roger Federer-uitstraling. Onder de motorkap van de rijdende tennisbal vinden we vertrouwde specs terug die dit model een ware krachtpatser maken. Zo is de coupé is uitgerust met een twin-turbo 4.0 liter V-8-motor en een 320 Nm sterke elektromotor. Het resultaat is een gecombineerd vermogen van maar liefst 843 pk en een koppel van maximaal 1.470 Nm.

roger federer, gele mercedes amg, tennisbal
(Afbeelding: Sotheby’s)

Verder knalt deze auto van 0 naar 200 kilometer per uur in minder dan 10 seconden. En ja, dat is snel (maar niet zo snel als de Mercedes-AMG One). Al lag de snelste service van Roger Federer nog iets hoger met 230 kilometer per uur. Deze werd gemeten tijdens de Gerry Weber Open (Halle Open) in 2010.

Veiling via Sotheby’s

De speciale tennisbal-auto van Roger Federer wordt trouwens alleen aangeboden tijdens een veiling van veilinghuis Sotheby’s. Deze zal plaatsvinden op 26 november aanstaande en de verwachte opbrengst van de Mercedes ligt tussen de 200.000 en 250.000 dollar. Veel geld, maar dan rijd je wel een echte RF.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.