Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 13 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

5 nieuwe Star Wars-series die eraan komen op Disney+

Sinds Disney de rechten heeft overgenomen, schieten nieuwe producties over het galaxy far far away als paddenstoelen uit de grond. Hou je het ook niet meer bij? Dit zijn de vijf Star Wars-series die Mickey Mouse momenteel in de steigers heeft staan.

Op een nieuwe Star Wars-film zal het nog even wachten worden helaas. Na de teleurstelling van The Rise of Skywalker hebben de studiobonzen van Disney beslist om terug aan de schrijverstafel te schuiven. Onafgewerkte filmprojecten zijn voor onbepaalde tijd in de ijskast gestopt en het vizier werd sindsdien resoluut gericht op het kleine scherm. Met andere woorden zijn er gelukkig genoeg nieuwe series in aantocht die je binnenkort op Disney+ zal kunnen streamen. Een overzicht.

De vijf nieuwe Star Wars-series van Disney+

Even de spelregels. De Star Wars-series op het lijstje hieronder zijn wel degelijk nieuw. Geen Mandalorian seizoen 3 dus, want daar ben je al van op de hoogte. En alvorens we de versnellingspook in hyperdrive gooien: behalve deze (on)eervolle vermeldingen, ook geen Rogue Squadron of Rangers Of The New Republic, aangezien Disney uit beide projecten de stekker heeft getrokken.

1. Star Wars: Ahsoka (2023)

De ene Mandalorian spin-off is de andere niet. In de populairste Star Wars-reeks van het moment (sorry Boba) toonde Rosario Dawson al aan dat ze best in haar eentje een serie zou kunnen dragen. Ahsoka komt in 2023 uit op Disney+ en ook Hayden Christensen zal als Darth Vader van de partij zijn.

2. The Acolyte (eind 2023, begin 2024)

Het verhaal van The Acolyte speelt zich net voor de Phantom Menace af, gedurende het tijdperk van de High Republic. De mysterieuze thrillerserie volgt een voormalige Padawan die de handen ineen slaat met haar Jedi Master om een reeks misdaden op te lossen. Maar al snel komen ze erachter dat er duistere krachten aan het werk zijn. Tevens de eerste Amerikaanse rol voor Squid Game-ster Lee Jung-jae.

3. The Skeleton Crew (eind 2023)

star-wars-skeleton-crew-disney
(Afbeelding: Disney+)

The Skeleton Crew is voorlopig een goed bewaard geheim. Jude Law neemt de hoofdrol op zich en verder gaat het over een groep kinderen die de weg kwijt is in het Star Wars-universum. Welke rol Law gaat spelen in de nieuwe serie is nog niet bekend. Wat we wel weten is dat de serie zich afspeelt na alle events van Return of the Jedi.

4. A Droid Story (2023)

star wars, disney, droid story
(Afbeelding: Disney+)

A Droid Story is een animatiefilm die ontwikkeld wordt door Lucasfilm Animation en het special effects-team van Lucasfilm. Disney beschrijft het project als een “episch avontuur” waarin R2-D2 en C-3PO een gloednieuwe Star Wars-held zullen vergezellen.

5. Lando (releasedatum onbekend)

Star Wars, disney, lando
(Afbeelding: Disney+)

Al werd de Star Wars-serie in 2020 aangekondigd, bleef het sindsdien oorverdovend stil rond Lando. Naar verluidt wacht Disney tot Donald Glover tijd vrij kan maken in zijn drukke opnameschema.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.