Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 13 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Amazon Prime scoort na The Rings of Power grote hit met SciFi-serie

Scifi-liefhebbers opgelet: naast The Lord of the Rings: The Rings of Power draait er sinds kort een nieuwe sciencefictionserie op Amazon Prime Video: The Peripheral. En de meeste kijkers zijn laaiend enthousiast. Het is de best bekeken serie op de streamingdienst van dit moment.

The Peripheral, gebaseerd op het gelijknamige boek van William Gibson, is met vijf afleveringen pas net onderweg, maar het publiek laat zich lyrisch uit over de sciencefictionserie. Een opluchting voor Jeff Bezos en zijn streamingdienst Amazon Prime Video, want zijn peperdure productie LOTR: The Rings of Power werd niet direct geweldig ontvangen. Al zat hier deels een gemene trollenfabriek achter en kwam het eerste seizoen uiteindelijk toch redelijk uit de bus.

The Peripheral: alternatieve realiteit-sciencefiction

Wat maakt The Peripheral dan zo goed? In tegenstelling tot The Rings of Power grijpt het verhaal je wél direct bij de strot. En het laat je inderdaad niet meer los.

Let op: spoiler alert!

In het kort volgen we twee hoofdrolspelers, Flynne en Burton Fisher, die een nieuw soort VR-installatie (virtual reality) testen. Je voelt ‘m al: dat gaat niet helemaal volgens plan en de twee leggen per ongeluk een verbinding met het Londen van zeventig jaar in de toekomst. Geen fijne tijd om te leven, want in deze (toekomstige) realiteit ligt een allesvernietigende apocalyps op de loer.

Amazon Prime-hit van de makers van Westworld

Over de verhaallijnen en het neerzetten van een realistische sciencefiction-wereld hoef je je geen zorgen te maken. The Peripheral is namelijk geproduceerd door dezelfde makers die verantwoordelijk zijn voor de scifi-hitserie Westworld (HBO Max). Nu maar hopen dat The Peripheral wel ijzersterk blijft en niet na een aantal seizoenen aan kwaliteit inlevert en zelfs gecanceld wordt, zoals bij Westworld helaas het geval was.

Er is leven na The Rings of Power

Naast LOTR: The Rings of Power en The Peripheral kun je bij Amazon Prime Video terecht voor nog een knaller van een scifi-serie: The Boys. Deze zeer goed beoordeelde serie gaat over superhelden die zich tegenover het publiek als engeltjes presenteren, maar achter de schermen hun superkrachten misbruiken. Zeker een aanrader voor liefhebbers van sciencefiction.

Check ook deze 7 grote scifi-films op HBO Max.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.