Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

7 grote scifi-films die je vanaf nu op HBO Max kunt streamen

HBO Max is november bijzonder sterk begonnen met een verse lading aan bioscoopfilms. Vooral op sciencefiction-vlak worden we op onze wenken bediend. We zetten zeven nieuwe topfilms op een rijtje die je nu op de streamingdienst kunt checken.

De tijd dat Netflix vrijwel dagelijks bioscoopfilm na bioscoopfilm aan zijn aanbod toevoegde, is voorgoed voorbij. Nu vrijwel elke grote studio een eigen streamingdienst heeft moet het bedrijf het met zijn eigen Originals stellen.

HBO Max dropt sciencefiction-films

HBO Max heeft wat grote films betreft dan een sterker vers aanbod. Naast recent uitgebrachte bioscoopfilms voegt de streamingdienst van Warner Bros Discovery ook zeer regelmatig oudere pareltjes toe.

Ook deze week was het weer raak. Vooral op sciencefiction-vlak is HBO Max los gegaan met zeven grote bioscoopfilms uit pakweg de afgelopen tien jaar. We zetten ze alle zeven voor je op een rijtje, inclusief IMDb-score.

Hororrhit van dit jaar gaat de Oscars terroriseren met briljant plan

Total Recall (2012)

Voor fans van actie en sciencefiction is Total Recall zeker het checken waard. In deze verrassend vermakelijke remake van de gelijknamige film uit 1990, speelt Colin Farrell de hoofdrol als Douglas Quaid. Quaid is een fabrieksarbeider die erachter komt dat hij misschien wel een spion is, nadat een bezoek aan Rekall – een bedrijf dat zijn klanten voorziet van geïmplanteerde valse herinneringen – fout gaat. Hij moet op de vlucht slaan voor zowel de politie als Rekall, en probeert erachter te komen wat er werkelijk aan de hand is. Ondergewaardeerde achtbaanrit!

Total Recall is nu te zien op: Pathé Thuis, HBO Max
IMDb-score: 6.2

Passengers (2016)

We presenteren: als de plannen van Elon Musk in de soep lopen, de film. Een ruimteschip is op weg naar een kolonie op een verre planeet, maar alles gaat mis wanneer ze negentig jaar te vroeg wakker worden uit een kunstmatige slaap. Al snel komen ze erachter dat er iets mis is met het schip, en dat ze waarschijnlijk niet meer in leven zullen zijn als het schip op de bestemde planeet aankomt.

Wat volgt is een race tegen de klok om het schip te repareren, en om erachter te komen wat er precies mis is. Een destijds geflopte maar onderhoudende film met twee grote sterren: Jennifer Lawrence en Chris Pratt. Leuk detail: Lawrence zei afgelopen week nog tijdens een interview dat Adele haar gewaarschuwd had dat ruimtefilms de nieuwe vampierfilms zijn. De financiële flop doet echter niks af aan de film zelf!

Passengers is nu te zien op: Pathé Thuis, HBO Max, Viaplay
IMDb-score: 7.0

Moon (2009)

Moon is de eerste grote film van Duncan Jones, de zoon van David Bowie, en ook meteen zijn beste. Astronaut Sam Bell verblijft drie jaar lang op de maan. Ssamen met zijn computer, GERTY, stuurt ladingen grondstoffen naar aarde, van een bron die heeft bijgedragen aan het verminderen van onze energiecrisis. Het is een eenzaam bestaan, zonder zijn vrouw en dochtertje. Door een defecte satelliet kan hij ook amper of niet meer met ze communiceren. Twee weken voor Sam weer terug naar Aarde mag keren, krijgt hij onverwachts bezoek.

Moon is nu te zien op: HBO Max, Prime Video
IMDb-score: 7.8

Blade Runner 2049 (2017)

Blade Runner 2049 kreeg het onmogelijke voor elkaar: een waardig vervolg op een dijk van een klassieker neerzetten. Dat is te danken aan Denis Villeneuve, die je ook kent van scifi-toppers Dune en Arrival. Het verhaal speelt zich 30 jaar na de gebeurtenissen in de originele Blade Runner af. K, gespeeld door Ryan Gosling, is een Blade Runner die op een geheim stuit dat hem uiteindelijk leidt naar Rick Deckard, uiteraard gespeeld door Harrison Ford. Visueel meesterwerk!

Blade Runner 2049 is nu te zien op: Pathé Thuis, HBO Max, Prime Video, Viaplay
IMDb-score: 8.0

Arrival (2016)

Over meesterwerken van Denis Villeneuve gesproken: Arrival is een indrukwekkende sciencefictionfilm met Amy Adams in de hoofdrol. Wanneer twaalf mysterieuze ruimteschepen verschijnen op verschillende plekken over de hele wereld, moet een taalkundige samenwerken met militairen om te communiceren met buitenaardse wezens.

Arrival is nu te zien op: Pathé Thuis, HBO Max, Viaplay, Videoland
IMDb-score: 7.9

Life (2017)

Een team wetenschappers aan boord van het International Space Station ontdekt een snel evoluerend levensvorm die een verwoestende werking op Mars heeft veroorzaakt en nu alle leven op Aarde bedreigt. Een razend spannende achtbaanrit met een cast waar je U tegen zegt: Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson en Ryan Reynolds spelen de hoofdrollen.

Life is nu te zien op: Pathé Thuis, HBO Max
IMDb-score: 6.6

Terminator Salvation (2009)

Terminator Salvation is misschien niet zo’n sterk vervolg op een klassieker zoals bijvoorbeeld Bladerunner 2049 dat wel is, maar voor fans van de franchise is de actiefilm zonder twijfel het checken waard. In 2018 komt John Connor (gespeeld door Christian Bale) in contact met Marcus Wright (Sam Worthington), een half-mens, half-machine die zichzelf niet kan herinneren hoe hij in deze wereld terecht is gekomen. Het duurt niet lang voordat de twee mannen erachter komen dat ze aan dezelfde kant staan in de strijd tegen de machines, en samen gaan ze op pad om Skynet te stoppen.

Terminator Salvation is nu te zien op: Pathé Thuis, Netflix, HBO Max
IMDb-score: 6.5

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.