Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix scoort nu al een wereldhit met Linday Lohan in kerstfilm

De best bekeken Netflix-film wereldwijd is niet Enola Holmes 2 of All Quiet on the Western Front, maar Falling for Christmas. Jawel, de nieuwe kerstfilm met Lindsay Lohan lijkt de kersthit van 2022 te worden.

Massaal bekeken worden is één ding, goede recensies is een tweede. Filmcritici zijn voorspelbaar zuur wat betreft deze nieuwe kerstfilm op Netflix, het publiek is gematigd enthousiast.

Falling for Christmas op Netflix

Falling for Christmas is een van de vele nieuwe kerstfilms die Netflix in 2022 uitbrengt. Het verhaal is lekker zoetsappig, en betekent een comeback voor Lindsay Lohan. Zij speelt Sierra Belmont/Sarah, een verwende erfgename die haar geheugen verliest tijdens een skiongeluk. Prompt belandt ze tijdens kerst bij een arme weduwnaar en zijn dochter. Het ultieme recept voor een romantische komedie.

De tegenspeler van Lindsay Lohan in Falling for Christmas is Chord Overstreet, die de arme weduwnaar Jake Russell speelt. Hij is het meest bekend als Sam Evans uit Glee. Andere castleden in de nieuwe kerstfilm van Netflix zijn onder anderen George Young, Jack Wagner en Aliana Lohan, het jongere zusje van Lindsay.

Kerstfilm met Lindsay Lohan nu al een hit

De nieuwe kerstfilm is op dit moment wereldwijd de best bekeken film op Netflix. In Nederland staat Falling for Christmas zelfs al vier dagen op rij op nummer één. Duidelijk, in het ellendige jaar 2022 hebben we behoefte aan gemoedelijkheid, familie en nostalgie. Bekijk het volledige overzicht op filmdatawebsite FlixPatrol.

nieuwe kerstfilms op netflix, kerst 2022, lindsay lohan, falling for christmas
Lindsay Lohan in Falling for Christmas (Afbeelding: Netflix)

Een kerstfilm die in november al een wereldhit is op Netflix, dat moet wel een heel goede film zijn. Toch? Nou, recensenten zijn met een 53% score op Rotten Tomatoes niet al te positief. “Het is geen Miracle op 34th Street, maar kijkers in kerststemming zullen Falling for Christmas net zo comfortabel vinden als op de bank vallen”, is de consensus van filmcritici. Het publiek is met een 68% score positiever over de romantische komedie met Lindsay Lohan. “Ze is terug, en beter dan ooit”, aldus een van de enthousiaste kijkers.

Falling for Christmas is nu te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.