Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Star Wars start nieuwe serie en trapt af met BTS-foto op filmset

Terwijl we The Book of Boba Fett nog een plekje aan het geven zijn en Obi-Wan Kenobi nog niet eens te streamen is, begint Star Wars alweer aan de productie van een nieuwe live-action show. De opnames van Ahsoka, een nieuwe serie die op Disney+ uitkomt, zijn begonnen. De franchise heeft de eerste behind the senes-foto gedeeld.

Waar je het voorheen als Star Wars-fan vooral moest doen met films en animatieseries, krijg je nu de ene na de andere live-action serie naar je hoofd geslingerd. Niets mis mee. Na The Mandalorian, The Book of Boba Fett en Obi-Wan Kenobi is het nu de beurt aan Ahsoka.

Opnames Star Wars-serie Ahsoka van start

De vierde Star Wars-serie van Disney+ gaat over een personage die doorgewinterde fans al een tijd lang kennen uit de animatieserie The Clone Wars. Ook is ze te zien in The Mandalorian en The Book of Boba Fett. Ahsoka Tano, zoals het titelpersonage voluit heet, is ontdekt door Jedi-Meester Plo Koon, maar wordt als Padawan opgeleid door Anakin Skywalker. Ze is van dezelfde soort als Jedi-Meester Shaak Ti; een Togruta.

Ahsoka Tano wordt in de nieuwe Disnney+-serie wederom gespeeld door Rosario Dawson. Hierboven zie je haar stoeltje op de filmset, de allereerste BTS-foto van de show. Voor meer duiding over het personage bekijk je deze afleveringen van Star Wars: The Clone Wars.

Disney+ smijt met grote personages

De opnames van Ahsoka beginnen een paar weken voor het evenement Star Wars Celebration, waar ongetwijfeld meer details over de serie zullen volgen. Wat we in ieder geval al bijna zeker weten is dat Hayden Christensen in de serie te zien is Darth Vader en Natasha Liu Bordizzo als de vrouwelijke Mandalorian-strijder Sabine Wren. Er gaan zelfs geruchten dat de legendarische admiraal Thrawn zijn live-action opwachting maakt.

Ahsoka Tano, jedi, hayden christensen, darth vader, disney plus, serie, roasrio dawson
Rosario Dawson als Ahsoka Tano (Afbeelding: Disney+)

Een exacte datum is nog niet bekend, maar naar verwachting verschijnt Ahsoka in de lente of zomer van 2023 op Disney+. Eerst moet je het als Star Wars-fan dus nog even doen met Obi-Wan Kenobi en The Mandalorian seizoen 3. Wat een tijden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.