Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 nov 2019
Leestijd: 4 minuten

5 brute Star Wars karakters die na The Mandalorian een serie verdienen

The Mandalorian kun je gerust een grote hit noemen. Dat smaakt naar meer, en gelukkig is het Star Wars universum vele kleurrijke personages rijk die hun eigen serie op Disney+ verdienen. Dit zijn onze vijf favorieten.

Captain Phasma

In de aanloop naar de lancering van Star Wars: The Force Awakens was Captain Phasma een van de meest indrukwekkende nieuwe personages. Met haar titanium uitrusting en lengte is het een imponerende verschijning, temidden alle standaard witte Storm Troopers. Tussen de weerbarstige General Hux en Kylo Ren was zij degene die respect afdwong en de First Order op de rit hield.

Probleempje: haar rol in de filmtrilogie was veel kleiner dan fans hadden gehoopt. Dat is des te schrijnender doordat het canon boek over Captain Phasma fantastisch is. Ja, de boeken zijn net zoo canon als de films, maar lang niet elke Star Wars fan leest de boeken. Geef Phasma nog een kans op Disney+ met een eigen serie en laat iedereen kennismaken met het intrigerende achtergrondverhaal van deze fanfavoriet.

Star Wars personages Disney+ series
Bron: Lucasfilm

Thrawn

Disney besloot na de overname van Lucasfilm dat alle oude boeken en comics niet langer canon zouden zijn. Een soort reset dus, om zo controle te krijgen over het eeuwig uitdijende universum van George Lucas. In de meeste gevallen was dat een wijze zet. Daardoor zijn de nieuwe boeken en comics ook zo sterk.

Thrawn is een van de weinige personages uit dat tijdperk die wel canon bleef. De charismatische alien was het onderwerp van de populairste Star Wars boeken ooit, en kreeg onlangs ook nog eens zijn eigen comic. Als militair genie was hij het strategische mastermind achter de expansiezucht van Emperor Palpatine. De blauwe alien heeft echter zo zijn eigen agenda.

Check ook de recente boekenreeks over Thrawn, maar je kunt hem op Disney+ ook tegenkomen in de animatieserie Star Wars Rebels. Zijn transformatie van gevangene tot een van de belangrijkste spelers van de Empire zou perfect bronmateriaal zijn voor een serie.

Star Wars Disney+ serie
Bron: Disney

Darth Sidious/Sheev Palpatine

Have you ever heard of the tragedy of Darth Plageius the Wise?’ Het verhaal dat Palpatine over zijn voormalige meester vertelde aan Anakin is legendarisch. Een jonge Darth Sidious die zijn voormalige meester heeft vermoord, nadat hij al zijn kennis heeft overgenomen, wordt vervolgens een van de meest beruchte slechteriken uit in het Star Wars universum. Een serie over Darth Sidious en zijn invloed op Palpatine zou belangrijke gaten in de verhalen van de films kunnen opvullen.

Een donkere geschiedenis waar fans tot op heden enkel naar kunnen gissen. Zeker nu Palpatine terugkeert in The Rise of Skywalker is zijn achtergrond relevanter dan ooit. Die kant van de Sith verkennen zou echter wel een flinke stap vanuit Disney vereisen, gezien de entertainmentgigant over het algemeen de grimmige kant van Star Wars vermijdt.

Star Wars Disney+ serie
Bron: Lucasfilm / Disney

Chirrut Îmwe en Baze Malbus

Rogue One: A Star Wars Story is misschien wel de beste Star Wars film die onder de vlag van Disney is uitgekomen. Twee charismatische personages vielen direct op tussen de gloednieuwe cast: Chirrut Îmwe en Baze Malbus. Ze waren allebei Keeper of the Whills, leden van een religieuze groep monniken die het gedachtegoed van de Force in stand houden. De blinde Chirrut Îmwe hield vast aan zijn geloof, maar Baze kwam tot de conclusie dat de Force toch een mythe is.

De twee wisten in Rogue One actie te combineren met aanstekelijke humor, een band die met gemak een serie zou kunnen dragen. Het zou tevens een manier zijn voor Disney om de Force te kunnen verkennen zonder telkens te hoeven focussen op Jedi. (Te) weinig fans kennen de veelzijdigheid van de ‘magische kracht’ die voor velen in het Star Wars universum als mythe wordt beschouwd.

Dat zie je alleen al terug in The Mandalorian, waar men absoluut niet in de Force gelooft. Doordat de films echter zo bovenmatig op de Jedi focussen, komt die verhouding niet echt over op de bioscoopbezoeker.

Star Wars Disney+ serie
Bron: Lucasfilm / Disney

Darth Revan

Revan is zeer geliefd onder fans, maar heeft nog nooit een rol in een film gekregen. Hij komt uit de populaire videogame Star Wars: Knights of the Old Republic. De voormalige Sith heeft last van amnesia. De Jedi hebben hem gebrainwasht met een valse identiteit, met als doel om zijn skills in te zetten voor hun doeleinden.

In de game ontdekken spelers dat pas vrij laat. Waar zij dachten dat Darth Revan dood is, blijkt uiteindelijk dat ze zelf de voormalige machtige Sith lord aan het besturen zijn. Het is een duistere kant van zowel de Jedi als de Sith, een tegenstelling en haast een psychologische thriller die het beste tot zijn recht zou komen in serievorm.

Star Wars
Bron: Corbin Hunter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 brute Star Wars karakters die na The Mandalorian een serie verdienen
Sluiten